Tema saptamanii/Weekly theme

    In fiecare saptamana voi lansa aici o tema noua de fotografie, menita sa ne stimuleze imaginatia si creativitatea si sa nu ne lase sa uitam aparatul foto aruncat intr-un sertar prafuit. Cei care doresc sa-si vada lucrarile pe blog mi le pot trimite pe mail si treaba este ca si facuta; astept de la voi critici constructive la adresa lucrarilor publicate, pentru a ajuta pasionatii de fotografie (inclusiv pe mine) sa se perfectioneze.
Atentie: nu voi publica niciun fel de poze indecente sau defaimatoare si nici fotografii luate de pe net sau care nu poarta semnatura autorului, asa ca va rog sa nu trimiteti asa ceva. Aici este vorba de pasiune pentru fotografie, nu de interese personale. Inainte de a-mi trimite fotografiile, va rog sa va asigurati ca aveti acordul persoanelor care apar in ele.


    I thought to propose a weekly theme for all of you who love to take photos, because it’s a great opportunity to take out your camera from the old dusted chest. So, here I’ll announce every Sunday a new theme and I’ll be waiting your works either on my mail or here, posted in a link. I’ll be posting all the works that I receive, if they aren’t damaging a person’s image and only if they are your works. I won’t admit stolen works or photos that you’ve found on the net. All the rights are reserved to the owners, according to the copyright law.

L.E. - Asa cum v-am anuntat, incepand de astazi, 4 aprilie, rubrica creste si se schimba putin. Regulile sunt urmatoare:
- Regulile publicate mai sus raman in continuare in vigoare;
- Participantii la rubrica "Tema saptamanii" vor trimite maxim 2 lucrari pe saptamana, incepand de duminica seara, cand se anunta tema, si pana vineri seara (aici voi mai face si mici exceptii, in functie de situatie :P).
- Duminica va fi rezervata "Retrospectivei", cand voi anunta participantii la rubrica si cele mai populare lucrari ale lor;
- Pentru moment, o data pe luna, cel mai popular participant (care a adunat cele mai multe comentarii de la cititori) va fi premiat cu un lucrusor pe care eu il aleg de pe blogul Anutzei la inceputul lunii si il fac public in cadrul rubricii "Premii". In cazul in care exista doi concurenti la egalitate, va castiga cel care a trimis saptamanal lucrari. Daca si in acest caz va exista egalitate, castigatorul se va desemna prin tragere la sorti;
- Ocazional, voi oferi premii surpriza pentru cei mai activi citiori, indiferent ca participa la "Tema saptamanii" sau nu :) Aceste premii vor fi anuntate printr-un post pe blog;
- Voi lua in considerare si comentariile primite dupa incheierea saptamanii in care a fost anuntata tema, astfel incat, la sfarsitul lunii, se vor aduna toate comentariile primite de un cititor, de la toate temele la care a participat intr-o luna;
- Pentru a nu exista suparare, lucrarile vor fi publicate in ordinea in care le primesc si este posibil sa public intr-un singur post lucrari de la mai multi cititori, cu mentiunile de rigoare, bineinteles.

   Acestea fiind spuse, va doresc succes si va astept sa participati cat mai des posibil, cu lucrari cat mai reusite! Lumina buna tuturor!

Propun pentru saptamana:

15 - 21 august  tema este "Geometrie"

27 iunie - 3 iulie tema este "Macro"

20 - 26 iunie tema este "Gotic"

6 iunie -  12 iunie tema este "Solitudine"

30 mai - 5 iunie tema este "Copilarie"
(30 May - 5 June - Childhood)

23-29 mai tema este "Forme" 
(23-29 May - Shapes)

 9 - 15 mai tema este "Urban"
(9-15 May - Urbane)

2 - 8 mai tema este "Contre-jour"
(2 - 8 May - "Contre-jour") 

18 aprilie - 24 aprilie tema este "Pregatiri pentru sarbatorile Pascale"
(18 - 24 April - Easter Preparations)

11 aprilie - 17 aprilie tema este "Alb-negru"
(11 - 17 April - Black and White)

4 - 10 aprilie tema este "Primavara"
(4th - 10th April - Spring)

28 martie - 3 aprilie tema este "Iubire" 
(28th March - 3rd April - Love)


21-27 martie tema este "Traditii"
(21th - 27th March - Customs)

14-20 martie tema "Feminitate", daca tot suntem in martie.
(14th-20th March – Femininity)
 

10 comentarii:

 1. Buna! Poti sa-mi spui ce fel de aparat folosesti pentru fotografii? Ca tip de aparat, nu marca... Multumesc!
  Desi nu sunt o experta, poate imi adun curajul sa raspund provocarilor tale.

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Alina! In primul rand multumesc de vizita si bine ai venit in lumea mea :)
  In ceea ce priveste mica ta curiozitate, folosesc doua aparate DSLR, unul semi-profesional si unul profesional(gasesti aici definitia http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_single-lens_reflex_camera , exista si varianta in romana, ceva mai scurta).

  Abia astept sa te prinzi in jocul meu, daca ai talent nu conteaza aparatul folosit. Am creat aceasta sectiune tocmai pentru ca cititorii sa aiba ocazia sa impartaseasca lucrarile sale si sa primeasca un feed-back!

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc pentru raspuns. Eram doar curioasa. Inseamna ca umbli cu camera dupa tine? Eu de cate ori vreau sa surpind o imagine care-mi place, ma trezesc in mana doar cu telefonul :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu chiar umblu :) pentru ca imi este destul de greu sa merg peste tot cu un rucsac de cateva kilograme. Dar imi rezerver din cand in cand cate o zi numai pentru asta si atunci umblu cu aparatul dupa mine.

  RăspundețiȘtergere
 5. Lumina buna tuturor! - cea mai faina urare pe care o poti face unui fotograf. :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Asa este Ammelie. Fiecare "breasla" are urarea ei. Asta este a fotografilor, pentru pescari stiu ca este "fir intins" :) si or mai fi si altele...

  RăspundețiȘtergere
 7. :) Ma scuzati pentru comentariul anterior, m-am grabit un pic, acum stiu cum sa particip la concurs!

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu este nicio problema C.L.M. - pentru orice fel de intrebari sau lamuriri cititorii ma pot contacta oricand pe blog sau la adresa de mail afisata.

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Salut Irina, Biblioteca Prăfuită organizează concursul http://biblioteca-prafuita.blogspot.com/2011/09/concurs-despletind-soapte-bp.html este un concurs serios cu premiu real, un volum de poezii semnat de însuşi autoarea cărţii pentru câştigator. (Mai multe detalii în linkul ataşat)
  Te invităm să participi şi tu dacă crezi că ţi se pare interesant.

  RăspundețiȘtergere