3 aprilie 2009

Fotografii cu cantec

Pentru ca am vrut sa postez si cateva fotografii de la eveniment am preferat sa intarzii putin cu acest post. Am fost foarte placut surprinsa aseara de o tanara domnisoara talentata, care mi-a fost colega de serviciu si care, daca ajungi sa o cunosti cat de putin, asa cum am facut si eu, iti dai seama ca are un suflet mare si este o persoana deosebita. M-am dus din curiozitate la vernisajul ei, la Hanul cu Tei, pe la orele 20:30. Lucrarile fotografice fara cuvinte, va indemn sa le contemplati in locatia mentionata mai sus, intrucat vor fi acolo pentru inca doua saptamani. Seara vernisajului Cristinei Andries a fost una plina de culoare, emotii, voie buna si cantari (recunosc ca nu am mai fost la o cantare folk de foarte multa vreme). Era imposibil sa nu simti atmosfera calduroasa inca de la intrare, sa nu vezi chipurile pline de fericire, care erau imediat luminate de un zambet sincer in momentul in care aparea Cristina. Inca o surpriza pregatita a fost volumul ei de poezii, scrise acum doi ani, intitulat "Phoenix Ego", din care deja am savurat cateva pentru a-mi satisface foamea spirituala. O mana de om a reusit sa aduca in sufletul meu caldura si linistea de care aveam nevoie. Imi lipsea acest sentiment demult pierdut. Multumesc pentru o seara reusita! In speranta ca am starnit interes va indemn sa va duceti sa vedeti lucrarile Cristinei. Si acum cateva instantanee de la eveniment (recunosc ca nu mi-am scos aparatul inca de la inceput, pentru ca am vrut sa vad ce se petrece si daca merita ;) ). Cea care apare in toate pozele este gazda serii.








Vorbe de duh


Inainte de weekend totul pare altfel, iar vinerea ultimele ore de la serviciu mi se par cele mai cumplite, parca ar fi infinite. Tot stau cu ochii pe ceas si astept sa se faca timpul sa plec in mica mea vacanta de doua zile, pentru a lua lucrurile de la capat lunea ce vine. Poate sunt doar eu, cine stie... Dar altii se gandesc la weekend inca din momentul in care incepe o noua saptamana. Si pentru ca din lipsa de timp nu am reusit sa postez "conversatia" inca de miercuri, cand s-a intamplat ea, o redau azi, cu mentiunea sa nu uitati cand a avut ea loc.
Era intr-o dimineata de miercuri, eu in metrou, langa zeci de alte suflete-zombie care se indreptau catre munca, catre grijile zilnice si care aveau inca ochii impaienjeniti de somn si de visele frumoase din timpul noptii. Dar, ca de obicei, cineva se gaseste sa fie mai vioi decat ceilalti si sa povesteasca diferite lucruri, mai mult sau mai putin intime, in gura mare. Asa ca iata "perlele" unei domnisoare foarte plina de sine si mandra de ceea ce a realizat:
"Si alaltaieri si ieri toata ziua am stat pe forum. Si azi de dimineata cand m-am trezit tot pe forum. Si azi la serviciu tot asta o sa fac. Nici nu ma gandesc sa fac ceva la munca. O sa stau numai pe forum, nici nu ma intereseaza, zau asa. Mai sunt doar doua zile pana sambata, ce naiba!" (aici tare mandra de ea cu un rictus imprimat pe fata umflata de cearcane-probabil de la atat forum- mimeaza ca se saruta in geamul de la metrou). Cand termina victorioasa pledoaria, confidenta ei nu se poate abtine si ii da replica: "Dar stii ca azi vine sefu' la birou, nu-i asa?".

2 aprilie 2009

Parcul Tineretului ma numesc si strig dupa ajutor!


Am refuzat mult timp sa cred ca problema Parcului Bordei reprezinta inceputul unui nou fenomen la noi in tara, cu toate ca stiam ca asa este, dar pur si simplu nu am vrut sa concep asa ceva. Inca imi aduc aminte, acum cativa ani, cum se dorea construirea Catedralei Neamului in locul monumentului din Parcul Carol, unde mi-am petrecut copilaria si unde inca merg, cat pot de des, pentru a ma relaxa.

Dar ceea ce am citit ieri in Ring si astazi a fost preluat si de Jurnalul National (cam tarzior, ma mir, de obicei sunt mai prompti) m-a determinat sa incetez sa mai cred ca parcul Bordei nu a fost un precedent.

Parcul Tineretului...20.000 de metri patrati revendicati te miri cum...un investitor...un plan urbanistic...cateva aprobari. Si gata spatiul verde, voila un cartier de lux!
In locul lui Constanda este Marioara Micsunescu (pe cat de penibil numele, pe atat de penibila fiinta), care dintr-o data devine proprietara a 20.107 metri patrati de teren in MIJLOCUL parcului (incredibil) si cum nu putea trage o constructie mica chiar in inima parcului primeste o suprafata la fel de mare la marginea acestuia.
De aici, totul decurge la fel ca in cazul Bordei...investitia pentru un cartier de lux. N-are sens sa ma intind aici cu hotararilejudecatoresti si alte detalii, doritorii le pot citi la link-urile postate.

Important este ca fiecare bucurestean in parte ar trebui sa riposteze la aceste actiuni, pentru ca in ritmul asta vom ramane fara pic de spatii verzi, iar parcurile vor deveni istorie, copiii se vor juca printre betoanele gri, printre masinile turbate care te lovesc si pe trecerea de pietoni, iar singura relaxare pe care ne-o vom permite este aceea de a privi pe geam in apartamentul vecinului (nu-i prea dragut, asa-i?).

Horror show, ce sa mai! Nu mai am cuvinte! Trebuie sa facem ceva... Asa ca propun sa ne alaturam actiunii demarate de Ring si sa salvam nu numai Parcul Tineretului ci toate parcurile din Capitala!

1 aprilie 2009

Bai caraghiosule care ne conduci!

Traian Basescu si-a mai decolorat putin vocabularul, renuntand la expresii precum "tiganca imputita" sau "pasarica". Totusi nu l-a intrecut pe Nea Nelu, care ar putea ramane in istorie, nu pentru Revolutie, ci pentru expresia "Mai, animalule!" adresata unui jurnalist.
O fi fost de vina aerul de sarbatoare, cine stie, poate se bucura prea tare de cei 5 anisori ai Romaniei de stat degeaba in NATO, dar Basescu a lasat-o mai moale cu injuriile. Si ca Stan Patitul, taman jurnalistii Antenelor sunt loviti din nou de blestemele basesciene :) Mai,mai...cum o patiti voi mereu, saracutii.
Asa ca... "Bai, caraghiosule!" - ultimul trend in materie de injuraturi. Luati repede carnetelul cu expresii licentioase si notati-o.

31 martie 2009

Vorbe de duh

Pentru ca se numeste "Urban" va fi urban, in principiu ce se aude prin lume, vorbe de duh cum numai romanii stiu sa zica. So... I spy with my little ear! :)

Pentru primul post din aceasta categorie s-a clasat in fruntea tuturor un adolescent ca toti ceilalti la prima vedere. Intrucat afara s-a facut frumos si soare si cald, mi-am propus sa-mi echipez picioarele cu roti, ca sa fiu pe 8, nu numai pe 4 :P, si am iesit frumos la plimbare in parc. In afara de vesnicele pitzipoance si deja arhicunoscutii pitziponci, despre care nu merita sa scriu aici (cel putin nu in acest post), la un moment dat isi face aparitia o gasca de baieti, vreo cinci-sase la numar. Si cand sa auzi...Majoritatea cu biciclete, povesteau patzanii cu bicla. Unul dintre ei catre ceilalti: "Eram si eu cu bicla mea, o stii, nu? Bai si vine ala. Cica "hai urca dealul". Si urc dealul. Si dupa aia, cica "hai mergi cu spatele". "Hai du-te drq", i-am zis si n-am mers cu spatele".

30 martie 2009

Medvedev vs. Putin

Imi place naivitatea (nu stiu daca poate fi numita chiar asa, dar suna bine :)) unor jurnalisti de la noi din Romanica. Daca in ceea ce priveste politica interna, unde in ultima vreme am fost asaltata de prea-maritului Basescu, despre care se scriu verzi si uscate, in functie de politica ziarelor, pe plan extern situatia sta altfel.
Am ales sa vorbesc despre acest subiect pentru ca personajele politice mioritice mi se par mult prea insipide fata de adevaratii politiceni, iar politica practicata de ai nostri are o nota pur caragialiana.
Este vorba despre Dmitri Medvedev, pe care jurnalistii nostri au preferat mereu sa-l prezinta intr-o lumina favorabila sau cel putin neutra. Adevarul lipseste, oare pentru ca Basescu inca incearca intr-un mod lamentabil o apropiere de Mama Rusie, lucru pe care Putin l-a taxat pe buna dreptate si foarte diplomat? Se prea poate, cert este ca unii dau tonul iar altii preiau fara sa analizeze.
Marioneta lui Putin, Medvedev, a declarat deschis intr-un interviu acordat BBC ca in Mama Rusie exista asasinate cu caracter politc. Wow...asta da joc politic din partea rusilor si... multumim pentru nota informativa :)!
Iar ca farsa sa fie originala pana la capat liderul de la Kremlin a tinut sa "multumeasca" ziarului Novaia Gazeta ca este una dintre putinele publicatii din Rusia (dar singura asa inversunata :D) care critica deschis puterea. Sau mai bine spus le-a multumit ca exista pentru a mai avea si serviciile secrete ce face in timpul liber si pentru faptul ca duc peste hotare faima Rusiei, care doreste sa-si mentina renumele si nu are nicio durere in a-si arata pe fata intentiile. Cu alte cuvinte, Medvedev ne-a dat putin peste nas si a aratat, inca odata, ca Mama Rusie nu se sinchiseste de parerile si actiunile Uniunii Europene si face tot ce vrea ea.
Dar partea cea mai savuroasa vine chiar acum: "Opoziţia rusă a sperat că venirea la Kremlin a lui Medvedev va aduce schimbări după cei opt ani de mandat ai lui Vladimir Putin, criticat de comunitatea internaţională pentru încălcarea drepturilor omului în Rusia. El a promis de altfel că va lupta pentru o justiţie independentă şi transparentă." (sursa Mediafax). Si fraza nu apare numai aici... Pe cei din Rusia ii inteleg sa gandeasca astfel (si chiar daca nu o gandesc sunt nevoiti sa o spuna), dar pana la a prezenta aceste convingeri la fel si la noi ar trebui sa fie o cale lunga, una atat de scurta. La noi, Medvedev inca este privit ca fiind inconjurat de o aura de sfant.
Si totusi, sa nu uitam de Anna Politkovskaia, Anastasia Baburova si multi alti ziaristi si luptatori impotriva regimului, care si-au dat viata pentru a demasca ororile si mediul de trai mizer din Rusia.

Pentru ca nu am putut sa postez altfel, iata aici o comparatie foarte buna facuta de BBC (un mic filmulet), iar apoi urmariti si videoclipul unei trupe ucrainiene, care apare in colajul facut de BBC.

29 martie 2009

NEXT one please!


Ma gandeam ca poate nu aveti ce face de 1 aprilie :) asta in afara de pacaleli. Atunci va propun eu ceva si chiar nu este o pacaleala. Este vorba despre editia a 3-a a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj, NEXT. 25 de filme interesante si antrenante se vor alinia frumusel la linia de start si vor fi aspru criticate de cei sapte membri ai juriului european. Pe langa aceste 25 de productii aflate in Competitia festivalului veti avea ocazia sa mai urmariti numeroase alte filme, totalizand un numar de 120 de productii. Nice one! Aaaa...si era sa uit, pentru interesati vor exista o serie de intalniri cu regizori, scenaristi si producatori, ce sunt programate sa aiba loc la Orange Concept Store, din Bucale evident. Pretul este pe gustul tuturor - 6 ron pentru un bilet, iar timpul este berechet... pana pe 5 aprilie :). Dar ca sa nu ma lungesc cu vorba si sa ajungeti cu bine la festival, la ora la care trebuie, intrati si aruncati un ochi pe program aici.