27 martie 2009

Dedesubt este infernul


O noua zi sau... o noua zi de chinuri, de dezamagiri si regrete, de amenintari, cuvinte grele, amintiri chinuitoare, singuratate, apropiere, anxietate, visare si tot ce mai trebuie pentru a deveni o zi din Infern.
Asa ar putea fi prezentata o zi din viata "surorii mai mici" a lui Claire Castillon, personajul care este mereu in alerta in preajma barbatilor, pentru simplul fapt de a le cerceta comportamentul, de a-i analiza pe acesti "magari" si de a le aduce mereu reprosuri dintre cele mai usturatoare. Este vorba despre o femeie care traieste alaturi de barbati din dorinta de a le observa gesturile si reactiile pentru ca mai apoi sa le transpuna pe hartie. Dar "Dedesubt este infernul", infernul unei relatii, al sexualitatii.
"Slip, iaurturi, snack, dezgustator, si totusi, sa-i simt cuvintele pana ma simt mai bine. Sa-l sun, sa-l chem in ajutor, repede. (...) Acum stiu cum sunt barbatii, vreau sa stea departe de mine, pierduti in peisaj, ca intr-un tablou de vanatoare, cu penele in vant, fezandati."
Acestea sunt gandurile personajului care a urmarit toata viata comportamentul "magarilor", inca de cand era mica, pentru ca blestemul barbatilor planeaza asupra femeilor din familia sa de secole. Blestemul "magarilor" se abate pe rand asupra bunicii, asupra mamei si a surorii, fiecare dintre acestea ajungand in pragul in care si-ar dori sa nu fi existat barbatii, dar in acelasi timp nu se pot dezlipi de ei.
Scenele de o violenta psihica incredibila se intalnesc la tot pasul, sexul devine un chin, iubitul se transforma in cel mai rau cosmar, bun de chinuit prin gesturi si cuvinte ce denota un dezinteres total, o raceala groaznica si cu toate acestea EL revine mereu si mereu la EA, pana ce EA ii zice direct ca totul s-a terminat.
"Chiar nu vrei sa ne despartim? il intreb eu. Nu! urla barbatul cu marul lui Adam, e prea usor, ai spus ca trebuie sa vorbim, uite ca vorbesc, te iubesc, tu esti femeia vietii mele, De altfel, ce-ai zice sa ne casatorim?".
Batranul explica, se scuza, revine, batrana refuza, se distreaza, spioneaza, o apuca furia, isi bate joc de toate, mama isi iese din minti, izbucneste in ras, sora rade, tuna si fulgera, se albeste la fata, ii este rusine, cere permisiunea, magarul rade prea mult, face semne, intreaba, vrea, se apleaca, mangaie, fratele paleste, isi revine, tatal se apleaca, se ridica, intra, obliga..."Blestemul loveste inca o data. Blestemul zumzaie, zburataceste, sulita ascutita, varf respingator, dar nu ma va nimeri."

26 martie 2009

Cum e cu sporturile?

Problema cu care se confrunta mass-media din ziua de astazi este aceea a programelor de consum, a satirizarii problemelor si evenimentelor si a uitarii complete a altor intamplari. Din pacate, la noi in Romania exista prea putine televiziuni de nista (o sa ziceti ca nu e asa, ca exista televiziunile de sport, de telenovele, de muzica, de stiri). Intr-adevar exista, dar ceea ce prezinta lasa mult de dorit. Vreau sa ma refer aici la televiziunile sportive si la stirile sportive, care au in program numai fotbal, fotbal si iar fotbal. Este adevarat si faptul ca este un sport foarte mediatizat, din care se scot bani grei si mai este condimentat si de unele personaje mioritice precum Gigi Becali. Problema este ca pe lumea asta nu exista numai FOTBAL. Si mie imi place sa ma uit la fotbal din cand in cand, dar la fel de bine prefer sa urmaresc si tenis sau patinaj, doua sporturi nu foarte mediatizate. Daca despre tenis se mai aude cate ceva (in special atunci cand romanii nu reusesc sa se clasez pe locuri fruntase :| ), despre patinaj aproape deloc.

Pentru iubitorii acestui sport atat de frumos si plin de gratie iata cateva noutati: Campionatul Mondial de patinaj artistic a inceput de pe 24 martie si se incheie pe 29 ale aceleiasi luni.
O prima victorie ii revine patinatorului francez Brian Joubert, care dupa un duel impresionant cu americanul Evan Lysacek si canadianul Patrick Chan a reusit sa cucereasca din nou primul loc al podiumului CM. Prestatie exceptionala si asta la scurt timp dupa ce s-a ales cu medalia de aur si la Campionatele Europene.
Merita sa urmariti acest sport al ghetii, unde totul este plin de gratie, muzica te poarta departe de grijile zilnice, iar injuraturile si cojile de seminte lipsesc cu desavarsire.
Pentru ca nu am venit prea tarziu cu aceasta veste, atasez ce a mai ramas din programul campionatului, transmis de TVR 2 (dar il puteti urmari si pe Eurosport ;), in cazul in care TVR-ul are probleme tehnice):
• Joi, 26 martie
05.20 - Proba de Perechi, program liber (in reluare de la 17.30)
22.30 - Proba de Dans, program original

• Vineri, 27 martie
05.05 - Program liber, masculin (in reluare de la 17.30)
20.00 - Program scurt, feminin, partea I
23.30 - Program scurt, feminin, partea a II-a

• Sambata, 28 martie
05.15 - Proba de Dans, program liber (in reluare de la 14.00)

• Duminica, 29 martie
04.05 - Program liber, Feminin (in reluare de la 19.00)
24.00 - Gala Laureatilor (in reluare luni, 30 martie, de la 23.10).


24 martie 2009

Stop mitocaniei!

Si pentru ca asa ne sta bine sa incepem cu inceputul, cu subiectele la zi. Pentru ca se perinda de ceva zile peste tot si pentru ca numai cei de la Guerilla puteau sa faca asa ceva, propun sa ii ajutam sa completeze "Atlasul de Mitocanie Urbana", poate asa ajungem si noi undeva. Va las sa urmariti in continuare cateva dintre speciile noi de mitocani si sa ajutati atlasul cu propuneri la http://www.radioguerrilla.ro/antimitocanie/

Inceputul

Bun venit pe blogul meu si bine v-am gasit...in sfarsit, la insistentele mai multor prieteni :) Chiar daca un blog ar trebui sa aiba un subiect, acesta va fi un blog de generalitati, unde toata lumea isi va putea exprima gandurile, bineinteles in limitele bunului simt. Atata timp cat eu nu jignesc pe nimeni, nu vad de ce ati face-o voi, vizitatorii mei. Dar pentru ca introducerile nu trebuie sa fie prea lungi pun punct aici si va astept sa comentati postarile mele si sa va aduceti contributia la acest blog. Va multumesc!