12 aprilie 2011

Tema saptamanii

   Asa cum am anuntat duminica, tema din aceasta saptamana este "Alb-negru". Mail-urile de la voi au inceput sa vina inca de cum am publicat tema, ceea ce ma bucura enorm.
   Vom incepe seria cu doua fotografii de la Ioana:
Nu s-o face gaura-n cer

 Umbrele mele - redim

   Cea de-a doua cititoare care a raspuns provocarii mele este Aliceee, care ne incanta cu doua fotografii de calatorie - Aliceee, te asteptam sa ne spui de unde sunt :) (Aici m-am cam incurcat eu cu denumirile, sper ca le-am nimerit)
 Cantec cu nostalgie

Vremuri demult apuse
 
   Mai aveti timp pana vineri, 15 aprilie, sa-mi trimiteti fotografiile "Alb-negru". Astfel, aveti sansa de a intra in cursa pentru premiul lunii, oferit de prietena blogului, Anutza, care va asteapta cu mare drag in magazinul ei virtual, mai ales acum, inainte de Paste (poate vreti sa faceti un cadou inedit cuiva drag ;) )

Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

17 comentarii:

  1. Unele fotografii au numai de câstigat expuse "alb-negru". Spre exemplu, fotografia 1 si 2 sunt superbe! A treia este buna, dar a patra cred ca era mai buna color! Nu doresc sa supar pe nimeni... este doar parerea mea, a unei ne-specialiste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Carmen nu superi pe nimeni. Asta este si ideea - sa comentam (nu numai pozitiv) pentru a ne putea imbunatati tehnica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen nu ma superi, eu am facut pozele alb negru la fata locului, dupa cum se si vede pe data. Si sunt 'nelucrate'. Daca le-as fi modelat eu era alb negru si data si ora pe ele. E drept ca nu am fost atenta saptamana trecuta sa vad daca se pun mai multe poze pe postare, ca asa comentariile mereu vin in comparatie, my bad!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase fotografiile, imi place mult tema de saptamana aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alicee - Eu consider ca prin aceasta rubrica avem ocazia de a ne da seama daca am gresit undeva si de ce. Este foarte bine ca faci incercari si cauti mereu cadre noi, este ceva normal.

    Cat despre postare, am mentionat la reguli ca voi posta lucrari de la mai multi autori intr-un singur articol. Motivul pentru care fac acest lucru este lipsa de timp (am deja mai multi participanti decat zile ale saptamanii :) si nici sa public mai multe posturi intr-o zi nu pot - nu am eu timpul fizic necesar si nici cititorii nu cred ca ar intra de zece ori pe zi). Astfel, cititorii pot compara si comenta pentru toti autorii si pot spune daca le place ceva si de ce.
    Sper ca aceasta regula sa nu te tina departe de rubricuta pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioana, prima fotografie e foarte faina. Imi plac reflexiile, iar varianta alb-negru le da si mai mult profunzime. A doua foto e un auto-portert foarte intersant. Imi place.

    Aliceee, frumoase foto, se vede imediat ca e Viena. :) Prima ar fi putut fi incadrata mai bine, asa parca nu e pusa in valoare nici caldirea, nici fata frumoasa de pe scara. La a doua, parca prea mult spatiu inutil, mai bine cred ca arata daca prindeai mai putin pamant si mai mult cer.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru aprecieri :)
    Ammelie, a doua nu e autoportret. Titlul "Umbrele mele" deruteaza, stiu; l-am pus odata cu aparitia fotografiei in Photomagazine, la rubrica "Comunitati foto". A trebuit sa scriu si un material pe marginea fotografie, si atunci i-am pus acest titlu.
    Nu sunt eu in fotografie :)

    Aliceee, sunt de acord cu Ammelie: la a doua fotografie poate ar fi aratat ceva mai aerisit, mai deschis, daca ai fi lasat mai mult luft in partea de sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ioana ai dreptate! Insa pozele sunt facute cu un Benq de 2 mil, nu am prea multe pretentii :)) Daca dadeam zoom putin deja erau cu zgomot :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ioana, atunci ma corectez: e un portret foarte interesant. :) Cred ca nu doar titlul a indus senzatia de atuo-portret, si privirea are ceva foarte 'adanc' in ea...

    Alicee, si eu urasc zoom-ul. :) O curiozitate, de ce ai facut foto direct alb-negru?

    Ca discutie generala, desigur ca camera cu care faci foto conteaza, dar subiectul ales, incadrarea, unghiul - astea 'spun' cateodata mai mult decat doar calitatea imaginii.
    (Cam asa ma consolez eu cand vad preturile camerelor mai bune decat a mea :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu sunt un specialist, dar cateodata fotografiile alb-negru parca transmit mai bine o anumita stare. Nu stiu de ce. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, Alice, sunt de acord cu tine. Dar eventual ai fi putut incadra altfel, daca doreai sa eviti zoom-ul. Cadrul pare ofertant, dar incadrarea taie mult din frumusetea imaginii.

    Bine, acuma povestea asta despre cat de scumpa trebe sa fie o camera ca sa fie buna ii deja clasica :) Normal ca e foarte importanta si tehnologia cu care lucrezi. Poti sa ai ochiul cel mai bine format din lume, da' daca lucri cu un telefon mobil, de exemplu, ti-ai aruncat pe geam tot talentul. Normal ca e de dorit un aparat cat mai bun. Dar, in conditii normale de lumina naturala [buna], cam orice sapuniera merge decent :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Pozele astea au fost facute la inceputul calatoriei mele fotografice in 2009. Pana acum in 2011 am mai progresat ceva (desi nu fac poze numai in vacanta, in medie 20-30 zile pe an ). Sa zicem ca nu sunt suficient de pasionata.:))

    Dar camera mi-am schimbat-o totusi intr-una mai buna :). Unele poze merg alb negru, ca cea cu cele 2 fete si cladiria, sunt mai expresive! M-am intors si am vazut trasurile si le-am pozat! Insa in general urasc pozele alb negru! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Seara buna! Dupa o zi lunga fara moment de respiro, reusesc si eu sa spun cate ceva. Din cele patru poze preferata mea este prima, a Ioanei. E clara, contrast bun, neincarcata...jucausa:) si mai pot enumera cateva caracteristici insa ma voi opri aici. Pe data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Este interesantă tema săptămânii,alb/negru.Mă fascinează și mă sperie în egală măsură.Ioana a postat fotografii bune,foarte bune după părerea mea.Aș încerca și eu să trimit ceva dar nu reușesc să găsesc modalitatea.Cum și unde trebuie să trimit fotografiile(poate nu voi reuși să trimit în această săptămână,atunci după aceea).Mulțumesc Irina.

    RăspundețiȘtergere
  15. Se-cret - Tot ce trebuie sa faci este sa-mi trimit un mail cu 2 fotografii care se incadreaza la tema. Adresa este irix_oxy@yahoo.com (este afisata la "Despre mine", dar cred ca o sa o mai postez si la pagina "Tema saptamanii" pentru ca am mai avut "reclamatii" de acest gen). Astept lucrarile, mai ai timp pana maine seara, dar daca nu poti, te astept pana duminica seara :) Doar am precizat ca fac mici exceptii de la aceasta regula :P

    RăspundețiȘtergere