14 aprilie 2011

Tema saptamanii 2

   Continuam cu tema saptamanii, "Alb-negru". Mentionez inca o data, pentru cei care nu au vazut noul regulament, ca este posibil ca intr-o postare sa adun lucrari de la mai multi cititori, cu mentiunile de rigoare. Acest lucru se datoreaza numarului in continua crestere al participantilor si lipsei de timp (tema este saptamanala, deci 7 zile la dispozitie) pentru a dedica o postare unui singur participant. La sfarsitul saptamanii fac retrospectiva si anunt, pentru fiecare participant in parte, cate comentarii s-au primit si care sunt lucrarile cele mai apreciate. Fotograful care a acumulat cele mai multe pareri pozitive merge mai departe in "concursul" pentru Premiul lunii.   
   Totusi, nu vreau sa uitati ca cei care participa la rubrica mea o fac din placere si din dorinta de a primi un feed-back la lucrarile realizate. "Premiul lunii" nu trebuie sa fie o competitie, ci este modalitatea mea de a-i rasplati cumva pe cei care si-au rupt din timpul lor pentru a participa la rubrica. Imi cer scuze daca m-am repetat, dar consider ca era necesar sa reamintesc aceste lucruri.

   In alta ordine de idei, Iza si partenera ei au apreciat in mod deosebit rubrica mea si s-au gandit sa faca si ele o surpriza cititorilor mei si iubitorilor de fotografie si frumos. Surpriza a ajuns la mine aseara, este teafara si nevatamata (am cam stat putin cu emotii) si abia asteapta sa isi gaseasca loc la mine pe blog. Dar despre asta veti afla mai multe abia in weekend ;)

  Astazi va prezint lucrarile lui Lif:



   si pe cele trimise de Anutza



   Spor la comentat!

 Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

22 de comentarii:

  1. Prima fotografie imi place mult de tot, dar si celelalte trebuie apreciate! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. A treia fotografie e super! Felicitari Anutza :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place prima fotografie si a Anutzei si a lui Lif :) In concluzie: o bulina alba pentru amandoua fetele! Zi buna tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte reusite fotografiile, felicitari autoarelor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoase ! Au farmecul lor iar dacă ar fi colorate nu cred că ar mai fi la fel !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lif, draguta prima. Are ceva diferit si te indeamna sa o privesti indelung. Chiar daca este intunecata, e ceva care iti spune ca mai trebuie sa "sapi" putin cu privirea. Nice shot!
    Iar la cea de-a doua mi-a placut ca personajul se "muleaza" :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, si multumesc si eu pentru aprecieri :)
    (ma scuzati, sunt ametita :p)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pozele alb-negru, in general, au un aer special. Aici, prima si a treia poza sunt f. dragute. Frumos!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anutza:Mersi.Si prima ta poza este foarte reusita,are cumva acelasi aer de mister si iti da o stare de liniste.Imi place!

    RăspundețiȘtergere
  10. In primul rand sunt mare amatoare de alb-negru.
    Lif imi retine atentia.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac pozele alb /negru,desi iubesc mult,mult viata:).

    RăspundețiȘtergere
  12. Lif, prima foto imi place foarte mult! E misterioasa si induce o stare speciala. Imi place reflexia, sugereaza bine drumul, indepartarea...
    A doua foto in schimb, nu o inteleg. Ce ai vrut sa surprinzi/transmiti?

    Anutza, prima foto arata foarte bine. Poate ar fi mers mai bine incadrata, totusi. A doua e iarasai foarte interesanta, din pacate cam intunecata. Ai incercat sa mai umbli putin la contrast, luminozitate, etc?

    RăspundețiȘtergere
  13. Fantastic, congratulations na authors.Saludos.

    RăspundețiȘtergere
  14. Really marabillosas compositions B / W, high-quality, a charm.

    RăspundețiȘtergere
  15. ammelie, multumesc pentru comentarii. Am umblat la setari putin, dar daca fortam mai mult, iesea prea "trucata" ca sa zic asa. Iar eu nu sunt adepta a prea multor modificari cand vine vorba de fotografie. Prefer sa le pastrez cat mai aproape de realitate. La ce te referi cu incadrarea? Si mie mi s-a parut putin ciudata incadrarea, ce-i drept, dar n-am stiut de unde s-o iau si am lasat-o asa. Poate ma ajuti cu o sugestie.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Ammelie:ma bucur ca iti place prima poza.In cea de-a doua am vrut sa transmit acelasi lucru ca si in prima,ideea de singuratate..poate tristete.Imi pare rau ca nu iti transmite nimic,dar poate data viitoare:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Lif, cred ca cea de-a doua fotografie a ta ar fi mers mai bine (si-ar fi accentuat mai bine si acest concept de alb negru) daca n-ar fi fost acea persoana in cadru. Curbele pietrelor sunt frumoase si poate ar fi iesit mai bine in evidenta singure, fara ajutorul unei persoane. Dar e doar o parere :).

    RăspundețiȘtergere
  18. Anutza, nici mie nu imi place sa fac prea multe modificari la foto, am impresia ca mai multe pierzi decat castigi cand faci asta. Dar ceva mai luminoasa daca ar fi fost, sa se vada mai bine curgerea apei...
    La prima poza arcul acela arata atat de bine! Doar ca bucata dreptunghiulara cam distrage atentia de la el. As fi preferat sa lipseasca, dar asta nu cred ca o mai poti edita acum :) ci doar la momentul in care ai facut poza. Apropo, unde e facuta?

    RăspundețiȘtergere
  19. Lif, mie a doua poza mi se pare ermetica, inchisa. Poate un cadru mai larg ar fi sugerat mai bine singuratatea. Iarasi, faptul ca nu se vede deloc chipul fetei nu imi 'apropie' poza. Poate un profil, o privire in zare ar fi mers, iarasi, mai bine.
    Sper sa nu imi iei in nume de rau comentariul, pana la urma e doar o parere subiectiva. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. @ammelie:Sunt deschisa sugestiilor,mai am multe de invatat si un sfat nu poate face decat bine:)Pe viitor voi tine cont si probabil va iesi mai ok.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mie imi plac mai mult primele doua, cele ale lui Lif, in special a doua.
    Si spre deosebire de comentariul de mai sus chiar imi inspira multa singuratate, tocmai fiindca nu se vede nimic din chipul fetei, fiindca e o anonima perfecta. Si nu, chiar nu mi-ar fi spus nimic daca ar fi lispit conturul fetei de acolo.
    Felicitari ambelor fete insa !

    RăspundețiȘtergere