12 mai 2011

Viena - Muzeul de istorie

   Astazi facem o plimbare in Muzeul de Istroie din Viena, care se afla in centrul orasului. Din pacate, fotografiatul in muzeu nu este permis decat in anumite zone. Muzeul este foarte mare si ca sa vezi tot ce este de vazut iti ocupa cam jumatate de zi. Din fericire, eu una am trecut pe repede inainte de zona "Egipt", pe care o stiu deja pe de rost, dar am fost placut surprinsa sa vad ca au artefacte din aproape toate perioadele. Am ramas fascinata de cele grecesti. Sa nu mai lungesc vorba, am facut cateva fotografii la cladire in sine, pentru ca era superba. Inauntru exista si un restaurant, de unde se pot admira superbele picturi, exista numeroase facilitati si, ce m-a bucurat sa vad, mamele pot intra linistite in muzeu cu caruciorul. Exista si o vasta colectie numismatica, care acopera toate perioadele istorice. Ce nu m-a incantat, la fel ca si in celelalte muzee din Viena, descrierile sunt scrise numai in germana; ma asteptam sa existe si in engleza, in schimb exista ghiduri audio in multe limbi:







11 mai 2011

Miercurea cu si fara cuvinte (Wordless Wednesday)

   Astazi am o propunere pentru voi - pentru ca este miercuri, zi care ne duce cu gandul la actiunea inceputa de Carmen, o sa postez aceste fotografii si acolo, dar voi folosi si cateva cuvinte, pentru ca am promis ca o sa revin cu impresii despre Viena.
  Incep astazi cu centrul Vienei, un oras frumos, care merita vizitat, cu oameni civilizati si cu strazi curate, cu transportul in comun foarte bine pus la punct, cu mancare buna si cu verdeata taiata la milimetru. Da, este un oras frumos, plin de istorie si de cladiri si muzee care merita vizitate. Va indemn sa mergeti in Viena, daca nu ati facut-o deja! Cu toate acestea, pentru mine, este un oras care nu m-a fascinat atat de tare incat sa imi doresc sa il revad pe viitor. Pur si simplu nu avem chimia necesara :) Nu au existat parti negative, ca sa zic ca am patit ceva si nu vreau sa ma intorc si nici atmosfera nu a fost una neplacuta, pentru ca de simtit bine, m-am simtit. Nu, nu este ceva de genul. Pur si simplu mi-a oferit sentimentul de "ai venit, m-ai vizitat, ai plecat, drum bun si la revedere!". Asa cum am spus, astazi va prezint, pe scurt, centrul Vienei, iar in postarile viitoare veti putea admira si alte parti ale orasului, inclusiv gradina zoologica, care m-a impresionat in mod special, si noul muzeu Madame Tussauds, din Prater.
               Rathaus                                                     Cladire pe Mariahilfer Strasse
Statuie in parcul Burggarten (Franz Joseph I)                               Casa cu fluturi
 Burgtheater

Volkstheater

Parlamentul

 Maria Theresien Platz

Casa cu fluturi

Muzeul de Stiintele Naturii

9 mai 2011

Tema saptamanii 4

   Astazi postez si ultimele lucrari la tema "Contre-jour". Ieri seara am postat si noua tema, "Urban", si va astept lucrarile pana vineri seara, 13 mai, asa cum v-ati obisnuit.
   Dragos propune doua lucrari interesante:
Zen


   Se-cret a reusit sa isi faca putin timp pentru a participa la rubrica si vine cu doua lucrari "inmiresmate":


8 mai 2011

Tema saptamanii 3

   Anutza a raspuns la provocarea mea din aceasta saptamana si a realizat doua lucrari frumoase pentru tema "Contre-jour":


  
   Alicee a trimis o fotografie realizata in Viena:
 Stephansdom

    Mihaela a aflat si ea de rubricuta mea si mi-a trimis o fotografie la tema:


Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!