25 iulie 2009

Caldura mare

Caldura mare mon cher si eu trebuie sa alerg astazi :( Din pacate nu am timp sa postez ceva foarte serios :) asa ca pentru cei care raman acasa, la racoare, sau cei care si-au luat laptopul cu ei pe plaja lansez doua intrebari. Astept raspunsurile voastre, poate asa ma mai racoresc si eu putin:
1. Unde va petreceti concediul/vacanta in acest an sau unde vi l-ati petrecut?
2. Cum va racoriti in aceste zile caniculare?

Si ca sa dau startul, iata ca raspund eu prima: 1. din cauza crizei :) anul asta n-am reusit sa-mi planific decat o iesire la mare, ce se va continua cu o mica excursie pe munte (abia astept :D)
2. ori de cate ori am ocazia ma duc la strand sau seara ies la un suc pe marginea lacului.

Acum e randul vostru...

24 iulie 2009

Diversiunea lui Basescu

Ce face un marinar cand colegii ii sunt in pericol? Iese in fata poporului si arunca cu noroi in ceilalti, ca doar-doar se vor uita cele facute de madamele Udrea, Ridzi si fiica sa, Leana cea mica. O strategie subreda, pe care si un copil mic o descifreaza imediat, si cu toate acestea ma mir cum de inca se afla pe primul loc in sondajele pentru prezidentiale. Adicatele, tu presedintele Romaniei vii in fata plebei si o prostesti pe fata si prostii tot te voteaza.

Dar sa o luam cu inceputul - Abramburica brambureste educatia de dragul amicitiilor politice, sindicalistii tin progresul invatamantului pe loc, iar problema Spiru Haret era cunoscut de doi ani, dar probabil ca era prea putin importanta pentru Basescu, care are mereu preocupari legate de eliminarea "inamicilor" de orice fel - politici, mediatici si chiar straini.

Nastase, fii barbat, ce naiba! Infatiseaza-te in fata justitiei, ca oricum esti "curat ca lacrima", in comparatie cu Basescu. In timp ce unii pesedisti isi cauta barbatia, altii sunt "sefi de bostanarie", adicatelea Geoana, care nu are nicio responsabilitate si care pune bete-n roate investigatiilor dosarelor politicienilor.

Dar totusi ce se intampla cu Nutzi, Ridzi si Leana cea mica? Sunt bine, sanatoase, tricoteaza si isi fac buzele la Bruxelles? Doamne fereste, nu, in niciun caz, ele muncesc din greu. Nutzi tocmai a terminat o vestuta sa-i tina de cald presedintelui si sub nicio forma nu a platit jurnalistii sa se tina dupa andrelele ei, asa cum nu a facut disparute nici sumele astronomice de bani din bugetul Turismului. De Ridzi nici atat, nica, nica. In schimb, Basescu se jura ca Leana cea mica a fost cea mai cuminte fata a lui tata, si ca pe 1 si 2 mai ea a jucat un tabinet cu el. Pentru ca la actiunile Ministerului Tineretului si Sportului cu siguranta nu a participat si nu si-a facut campanie timpurie. Doar la concertul "Vama Veche", care de fapt era "Voltaj", ca Leana are "o relatie personala" cu membrii formatiei.

Asa ca, Basescu poate! Poate sa minta plebea in fata si sa ranjeasca larg in fata tuturor in timp ce scoate pe gura dejectii, pentru ca asta a invatat in scoala comunismului.

23 iulie 2009

Baietii de la Foton

Am plecat zilele trecute in supermarket sa cumpar una, alta, si ajunsa in fata raionului de electrice m-a furat peisajul ca de obicei. Pentru ca aveam de gand sa-mi achizitionez cateva accesorii pentru aparatul foto mi-au picat ochii pe un incarcator de acumulatori mai rasarit. Ideea este ca vroiam unul care sa si descarce acumulatorii si sa ii incarce intr-un timp mai scurt. Asa ca cercetez atenta oferta si achizitionez pana la urma un incarcator Foton Procharge, pe care scria mare si frumos ca suporta mai multe tipuri de acumulatori, ca incarca in maxim 3 ore si ca are functia de descarcare. Plec acasa mandra de achizitia facuta si, ca tot omul, desfac pachetul ca sa vad ce poate face produsul. Bag acumulatorii si ce sa vezi...nema descarcare. In instructiuni scria ce se petrece la descarcare, la incarcare si la terminare, insa aparatul nu facea de nicio culoare primul pas. Dau repede search pe Google sa vad care-i treaba. Gasesc site-ul firmei. Firma romaneasca despre care am mai gasit pe Google ca ce buna e si articole de lauda cum ca s-a ridicat repede si bine pe piata. La sectiunea incarcatori, modelul meu nu are nicio specificatie, in comparatie cu alte modele, asa ca, iritata si enervata, ma apuc sa le scriu celor de la Foton. Baietii prompti la mailuri, nu ma pot plange, mi-au si raspuns:

"Buna ziua,

Dupa cum este specificat si in fisa tehnica (poate nu suficient de clar insa), descarcarea se face automat in cazul selectarii optiunii NiCd. Practic doar acumulatorii Nichel-Cadmiu au nevoie de cicluri complete de incarcare-descarcare pentru evitarea instalarii efectului de memorie (care ar reduce prematur capacitatea acumulatorilor). Din ratiuni ecologice, comercializarea acumulatorilor NiCd nu mai este permisa in Uniunea Europeana, toti acumulatorii pe care ii veti gasi astazi pe piata fiind NiMH. Aceasta chimie nu are nevoie de descarcare, deoarece nu prezinta efect de memorie. Va multumesc pentru ca ati ales un produs Foton si va stam in continuare la dispozitie pentru orice intrebare. O zi buna, X-ulescu".

Cu alte cuvinte astialalti din strainataturi de ofera incarcatoare cu optiune de descarcare pentru bateriile NiMH sunt cam prosti de felul lor, ca de fapt nici nu ai nevoie de asta, insa avem nevoie de descarcare pentru niste acumulatori care nici macar nu se mai comercializeaza. Pai bine mai baieti, asa ati urcat voi rapid pe piata? Informand incomplet consumatorii? Ca sa aflu ce face un amarat de incarcator trebuie sa scriu la companie?? Ca pe fisa tehnica zau ca eu n-am gasit scris asa ceva, ba mai bine, mai si recunoasteti ca "nu este suficient de clar" explicat. Pai atunci schimbati naibii ambalajul si specificati clar: "DESCARCA NUMAI NiCd". Din pacate, m-am lamurit inca o data cum e cu produsele romanesti.

22 iulie 2009

Chirila si curvele

Se pare ca Tudor Chirila nu mai stie ce sa mai faca pentru a atrage timp de cateva secunde privirile spre el. Dupa ce a plecat din "Vama Veche" cu scandal, iar cei care au lucrat cu el de-a lungul timpului au declarat ca nu este tocmai persoana despre care sa ai amintiri frumoase, acum pune din nou paie pe foc. Este vorba despre declaratiile facute privind versurile din noul single "Vama", "Sambata seara e plin de fete". Chirila a zis asa: "Nu mai deosebesti curvele de restul fetelor". Toata povestea o puteti citi aici. Sincer cred ca face asta numai pentru a-si promova cantecele si trupa, pentru ca nu mai are acelasi succes de pana acum. In showbiz nu conteaza ce fel de reclama iti faci, pozitiva sau negativa, atata timp cat functioneaza si esti vazut de public. Cam asa si cu Tudor Chirila, care, din punctul meu de vedere, a decazut foarte mult in ultimii ani. Inainte ma duceam cu placere la un concert "Vama Veche", cantam impreuna cu ei si cu prietenii, dar acum nu ma mai atrage deloc. Si nu doar mie mi s-a intamplat asta, ci si altor fani. Da, intr-adevar Romania s-a umplut de pitipoance care umbla numai dupa bani, insa oare asta este modul in care trebuie facuta curatenia? Nu cred, pentru ca o melodie nu rezolva nimic, mesajul ajunge la urechile anumitor persoane, insa nu si la persoanele vizate. Si chiar daca ar ajunge, nu cred ca le-ar impresiona cu ceva. Asa ca sa vedem ce parere aveti. Votati in sondajul alaturat in timp ce ascultati melodia.


Vama-sambata seara e plin de fete
Asculta mai multe audio Muzica

Cum se prajeste laptopul

Mircea Badea are parte de incidente stranii. =)) Iata cum se prajeste un laptop in direct si in reluare numai la Antena 3. Macar de ne-ar zice si nou Badea ce marca era, sa stim sa nu-l cumparam.



21 iulie 2009

Mazare si mazariche

Primarul Constantei, Radu Mazare, a reusit sa duca numele Romaniei peste mari si tari, fara macar sa fie rugat de madame Udrea sa faca o campanie pentru turism. Totul a plecat de la o uniforma nazista, pe care Mazare a purtat-o cu demnitate sambata la o parada de moda. Si nu numai el este fan armata germana, ci si fiul sau, pe care l-a imbracat la fel. Scandalul a fost pornit, judecata e pe vine, insa nu prea. Daca Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului in Romania s-a sesizat, nu acelasi lucru se poate spune si despre justitie, intrucat, conform legii, Mazare ar trebui sa viziteze cativa ani (vreo 5, 6) mititica. Bineinteles ca nu se va intampla, ca doar PSD-ul nu va lasa sa se intample asta. Mai bine ramanea la hainele Prada si la camasile inflorate ca de Hawaii, zau ca ii statea mai bine sub forma de clovn decat de general SS, chiar si fara svastica, despre care a declarat mai tarziu ca de fapt exista pe uniforma sa doar ca era "prea mica pentru a se observa".

20 iulie 2009

Relaxare

Am lipsit o vreme din blogosfera din simplul motiv ca nu am avut nicio tragere de inima sa scriu si pentru ca scandalurile politice si sociale din Romania mi-au lasat un gust mai amar decat oricand.
Tocmai pentru a ma detasa de tot ce aud si scriu in fiecare zi, la indemnul unei prietene, m-am dus sa vad "Ice Age 3" si nu oricum ci 3D, asta ca tot vroiam sa vad cum e. Initial am fost reticenta, am zis ca nu are cum sa fie mai bun decat prima parte, de a doua nici nu zic, pentru ca a fost o mare sfaraiala.
Pe langa faptul ca am ramas cu niste urme imense de la ochelarii 3D, care erau si foarte grei, in alt fel nu pot spune ca m-a marcat noua tehnologie. Nu a fost ceva impresionant, nu a venit niciun monstru catre mine si nu a sarit nimeni din ecran. La capitolul asta am ramas dezamagita. Insa "Ice Age 3" merita din plin. Chiar da, au reusit o comedie spumoasa, la care am ras cu lacrimi. Si da, am uitat sa zic, am fost de doua ori la film :D si de fiecare data am ras cu lacrimi.
Insa nu stiu daca este neaparat un film de desene animate pentru copii, cat pentru adolescenti si adulti.
Asa ca recomand cu caldura filmul, reusit din toate punctele de vedere, am trait la maxim aventura prietenilor, am ras si oftat alaturi de ei. De foarte mult timp nu am mai trait cu adevarat un film si asta e mare lucru. O da, si era sa uit.... Love is in the air for Scrat! Watch the squirrel!
Va las in continuare cu trailerul, pentru a va face o idee despre ce se intampla, insa trebuie sa dati fuguta sa va luati bilete: