28 mai 2011

Tema saptamanii 3

   Repejor, repejor postez si fotografiile de astazi pentru tema din aceasta saptamana, nu de alta dar mai este un pic si se termina ziua. Am absentat motivat, daca pot spune asa, pentru ca m-am plimbat toata ziua cu rolele. De mult vroiam sa fac asta si iata ca am facut-o :) Maine voi absenta din nou pana pe seara, tot motivat, dar de data asta pentru fotografie. Dar destul despre mine, sa va vorbesc despre participantii de astazi - Anutza, OFZ si Lillee.

    Anutza a trimis doua fotografii alb-negru, nu stiu daca le-a trimis asa pentru ca stia ca imi place alb-negru sau doar s-a nimerit.



 OFZ a ales sa trimita doua forme galbene :) Aici o sa intervin putin, stiu ca nu este frumos, dar voi interveni oricum. Am postat si a doua poza, cu toate ca nu consider ca se incadreaza in tema, aici astept sa ma contraziceti daca nu am dreptate. Si doi la mana, o sa ii rog pe aceasta cale pe toti cei care participa sa trimits fotografii cat se poate de clare, doar daca nu este vorba de o lucrare abstracta sau prin neclaritate s-a dorit realizarea unui anumit efect. OFZ, parerea mea este ca cea de-a doua fotografie nu are de ce sa fie neclara, nu vreau sa intelegi acest comentariu ca pe ceva rau, vreu sa-l privesti ca pe o critica constructiva, de care sa tii cont in viitor.
Alegeri
  Aceasta fotografie este in afara concursului

   Nu in ultimul rand ajung la Lillee, care mi-a trimis fotografii realizate de Micul artist. Pot spune ca mi-a fost greu sa aleg, pentru ca am primit mai mult de doua fotogarfii si a ramas la latitudinea mea sa postez ce consider mai potrivit. Lillee, pe aceasta cale il provoc pe fratele tau sa participe in fiecare saptamana, pentru ca are ce arata :)



Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

27 mai 2011

Tema saptamanii 2

   Forme mici, forme mari, forme colorate, forme difuze, forme clare. Fiecare vede formele in felul propriu si asta a fost si cazul participantilor de astazi, Luca, Alina si Dragomi.
   Luca a luat premiul surpriza de saptamana trecuta, intre timp l-a si primit, dar s-a decis sa participe si la rubrica, cu gandul de a-mi mai fura inca un premiu:



   Alina a sarit tema de saptamana trecuta, dar nu a vrut sa lipseasca si la "Forme", asa ca a trimis doua fotografii interesante, una plina de viata si alta plina de inteles :)

Una pentru fiecare
 Incolacite

   Dragomi este un nou prieten al blogului si pe aceasta cale ii multumesc pentru aprticipare si il mai astept pe la rubrica mea. Formele trimise de el sunt de "gheata", dar nu inseamna ca nu se potrivesc si intr-o primavara calduroasa:



Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

26 mai 2011

Tema saptamanii

   O noua saptamana, o noua tema! Povesteam la "Retrospectiva" ca stateam intr-o seara si ma uitam pe geam la gradina. Am zarit la un moment dat umbrele reflectate de flori, frunze, alte blocuri, de toate lucrurile scaldate in lumina blanda a lunii si in lumina provenita de la ferestre. Toate astea m-au dus cu gandul la "Forme" si asa s-a nascut o noua tema, la care voi ati raspuns prompt. Spun sincer ca mi-as fi dorit sa vad mai multe lucrari abstracte, de aceea nici nu am oferit mai multe indicii sau explicatii pentru tema, lasand libertatea de a crea ce vreti voi. Am primit fotografii frumoase, dar doar cateva au fost pe placul meu. Poate am ridicat eu stacheta prea sus sau poate pur si simplu imi imaginam altceva cand am dat tema si am ramas cu "ochelari de cal" :) Insa ma bucur sa vad in cate modalitati pot fi interpretate "Formele", pentru ca, pana la urma, acesta este scopul rubricii mele. Nu ma mai lungesc cu vorba si va las pe voi sa comentati.

   Ioana a trimis doua fotografii interesante, care ne scot putin din viata cotidiana si ne duc cu gandul la lucruri extramundane (Ioana, daca ai timp si placerea, o sa te rog sa propui intr-un comentariu si titlu pentru prima fotografie, pentru ca este ceva interesant acolo, dar nu zic, nu vreau sa influentez):


 Torturand luna

   Sophie vine cu doua poze care pe mine m-au dus cu gandul la vacanta :) Sunt curioasa sa vad unde va duc pe voi cu gandul aceste forme:
Lipsa partiala de soare

 Indragostiti la malul marii

Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

25 mai 2011

23 mai 2011

Propuneri

   Pentru ca Ammelie mi-a lansat o provocare mai demult, si anume sa postez si eu propunerile mele pentru temele pe care vi le dau, iata ca vin cu trei fotografii pentru "Contre-jour" (pirma) si "Urban" (urmatoarele doua):



Retrospectiva

   Am ramas in urma cu "Retrospectiva" si trebuie sa o fac pentru doua teme - Urban si Contre-jour. Asadar, am numarat atent comentariile primite de participanti si iata ce a rezultat:
 - Pentru tema din saptamana 2-8 mai, Contre-jour, castigatorul este Dragos; lucrarile lui le puteti revedea aici. El merge mai departe in finala din aceasta luna, dupa ce a acumulat noua pareri pozitive din partea cititorilor.
 - Pentru tema "Urban", lupta a afost mare, si Ioana si Sophie au iesit la egalitate, cu noua comentarii fiecare. Dar, tinand cont de faptul ca la Ioana comentariile au fost impartite pentru cele doua lucrari trimise, in timp ce Sophie a reusit sa adune noua comentarii pentru o singura lucrare, din cele doua, pot spune ca Sophie a castigat aceasta runda si merge mai departe in finala lunii mai. Lucrariel le puteti revedea aici.


   Stateam intr-o seara cu privirea pierduta in zare printre florile din gradina, moment in care am observat umbrele jucause ale frunzelor si cladirilor, reflectate de lumina lunii si lumina becurilor aprinse. Atunci mi-a venit ideea - tema pentru aceasta saptamana sa fie "Forme". Orice fel de forme vreti voi - mai drepte, mai strambe, mai colorate sau doar umbre, mai clare sau difuze, este alegerea voastra. Astept lucrarile pana vineri, 27 mai.