20 iunie 2009

Hotie pe fata

In sfarsit un weekend liber :). Dupa ce am stat cu burta putin la soare, la propriu, mi-am adus aminte ca am uitat sa va povestesc ceva. Saptamana aceasta am avut revizia la masina, de un an de zile. Si cum sunt in general grijulie cu lucrurile mele, m-am dus ascultatoare la service ca sa fac inspectia. Toate bune si frumoase, programarea a decurs normal, oamenii amabili, pana sa vad factura. Si ca sa zic de la inceput este vorba de firma Radacini Motors de pe Calea Vitan. Nu stiu daca m-au vazut pe mine mai cu ciunga in par sau nu, ca oricum am facut scandal, cert este ca domnii s-au apucat sa-mi schimbe toate filtrele, nu numai uleiul si filtrul de ulei cum era normal, in conditiile in care masina mea nu si-a facut numarul de kilometri. Iar ceea ce stiam ca va fi o factura de 5 milioane, s-a transformat intr-una de 7. Pentru ca si altii au mai fost la ei inainte, cu aceeasi marca de masina, in aceeasi situatie cu a mea, si nu li s-au schimbat toate filtrele. M-a luat "Gigel" ca asa e politica firmei, nu a lor, Radacini, doamne fereste sa nu inteleg cumva gresit, ci a Chevrolet, ca ei nu au ce face, ca asta este procedura standard la toti clientii. Atunci i-am explicat si eu ca alti clienti nu au avut parte de aceeasi politica si ca filtrele pe care mi le-au schimbat sunt garantate pentru 20.000 de kilometri, iar in cartea de service a vehicului scria clar ce trebuie si ce nu trebuie schimbat in primul an de revizie. In fine, mai pe scurt l-a durut in partea dorsala de mine si i-am zis ca vreau sa le dea jos, numai ca sa vad cum reactioneaza, pentru ca nu mai aveam timp sa mai las masina inca o ora jumate la ei. S-a fastacit putin, a zis ca se pot da jos, da' ca nu stiu ce si nu stiu cum. Pana la urma i-am zis ca acum nu-i nimic, sa le lase acolo, ca n-am timp de ei, dar la anul tot ce va aparea in plus pe factura va ramane pe masina insa pretul va fi suportat de ei.
Asa ca mare atentie la cei de la Radacini, problema este ca nu stiu cum isi aleg ei "victimele", aleatoriu, dupa fata? Poate exista un tipar anume, macar sa-l stim si noi.

19 iunie 2009

Se poate si la noi

Da, se poate si la noi un trafic civilizat si orase mai curate, cu oameni linistiti. Am mers weekendul ce a trecut in nordul tarii. Am uitat senzatia, cat de frumos poate sa fie sa pleci de acasa, cu gandul de a te relaxa si de a sta sa privesti pe geam dealurile si muntii (pt. mine mai putin privit, doar tras cu ochiul, ca am condus mai tot timpul). Si am uitat si cat de frumos poate sa fie in alte orase ale Romaniei, oarse micute, primitoare si nu la fel de murdare si aglomerate ca Bucurestiul. Mi-era dor de asa ceva, mi-era dor sa regasesc frumusetea tarii. Si am gasit-o, m-a izbit in fata de cum am plecat la drum, dealuri intinse, verzi, frumoase, vacile si caii pe marginea drumului, pasteau linistiti :)). Traficul exceptional, atat in Bacau, cat si in Piatra Neamt, asta in cazul in care nu te intalneai cu un bucurestean, care la randul lui te vedea ca esti bucurestean si iti taia fata. Parcari ca la carte, daca nu parchezi unde trebuie sau nu platesti parcarea, adio masina. Strazi curate, flori multe, liniste pe strazi, nu urlete si tipete, aer curat si oameni primitori. Deci, se poate si la noi. Se poate arunca gunoiul la cosul de gunoi, se poate merge civilizat pe strada, se poate sa dai de vanzatoare amabile, se poate ca toata lumea se respecte semnele de circulatie si nu sa omoare pe careva pe trecere. In Bucuresti si in zonele limitrofe nu se poate. Aici s-au adunat toti toparlanii din tara, toti prapaditii si manelistii, toti cocalarii si toate pitzipoancele. Tot ceea ce a fost rau in tara a venit aici. De ce este Bucurestiul "blestemat", de ce trebuie sa am de-a face in fiecare zi cu cate un tacanit care se crede regele tuturor? Oare capitala noastra nu poate deveni si ea un oras linistit si curat? Cand se va intampla asta? Voi trai sa vad o schimbare cu adevarat sau poate copiii mei o vor vedea?

18 iunie 2009

Fiecare cu EBA lui

Am citit azi ceva ce mi-a atras atentia. Dupa cum "Cancan" nu are altceva mai bun de facut decat sa inventeze fel si fel de stiri, iata ca au facut o noua ancheta. De aceasta data cu o EBA falsa. Ce se intampla cand vine EBA in vizita prin primarii puteti vedea aici. Pai daca asa stau treburile atunci ma pot transforma si eu in EBA, ca oricum vad ca nimeni nu a sesizat diferenta dintre cele doua, chiar daca se putea vedea cu ochiul liber :). Imi cumpar si eu o pereche de buze false si vorbesc printre dinti, fac cateva dezacorduri si sigur voi avea "succesuri". Cum ar fi ca fiecare din noi sa aiba o EBA a lui? Toti am avea parte de pamant pentru constructia unei case si am fi privilegiati, ne-ar pupa mana toti politicienii pupincuristi, care mor de frica Marinarului betiv. Ca doar nu va imaginati ca mor de frica zgribulitei de EBA, care abia reuseste sa scoata doua vorbe :))