16 aprilie 2011

Tema saptamanii 4

   Inca trei cititori au acceptat provocarea mea si au trimis fotografii pentru "Tema saptamanii", Alb-negru. Astazi va las sa comentati lucrarile Sandrei, Alinei si pe cele ale lui Mircea.
 Sandra este nou-venita la rubricuta mea, asa ca va rog sa o intampinati cum se cuvinte :) Fotografia este realizata la Muzeul Satului, Bucuresti:
Royal Glass

  Urmeaza Alina, care a decis sa ia o mica pauza de la "Pauza de ceai" si sa trimita si ea doua fotografii alb-negru, cu atmosfera apasatoare, dupa parerea mea, dar care ne duc cu gandul la calatorii:



  Cei care il cunosc pe Mircea stiu ca lui ii plac vinul si femeile :) Ei bine, cu femeile mai poate cocheta doar prin fotografie (ca altfel sotia il asteapta cu valiza la usa), asa ca, in ultima vreme, a realizat numeroase portrete interesante. Iata unul dintre ele:

Mystery woman

   Maine va prezint ultima serie de fotografii primite pentru tema din aceasta saptamana, asa ca retrospectiva o voi face abia luni. Voi anunta noua tema maine seara, cand o sa va povestesc si despre surpriza pusa la cale de Iza. Va doresc un weekend relaxant si plin de caldura sufleteasca, daca de caldura de primavara nu avem inca parte! :)


Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

15 aprilie 2011

Tema saptamanii 3

   Am ajuns si la partea a treia a temei din aceasta saptamana si mai am inca multe de prezentat. Astazi voi posta lucrarile a trei cititoare, care au mai participat la rubrica, asa ca sigur le stiti :)

   Ammelie a trimis doua lucrari frumoase, care parca ne aduc aminte ca avem parte de o primavara mai putin insorita si calduroasa:
Soft
 Sometimes

 Alina vine si ea puternic din urma cu doua lucrari foarte frumoase, care nu mai au nevoie de nicio descriere:
Copilarie
 Snowflake

Iza (care v-a pregatit o surpriza frumoasa ce o voi dezvalui in weekend) a trimis in aceasta saptamana un autoportret:

   Inca mai am lucrari care asteapta sa fie publicate, asa ca va invit sa reveniti si in zilele ce urmeaza. Mai puteti trimite fotografii pentru tema "Alb-negru" pana in aceasta seara.

Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

14 aprilie 2011

Tema saptamanii 2

   Continuam cu tema saptamanii, "Alb-negru". Mentionez inca o data, pentru cei care nu au vazut noul regulament, ca este posibil ca intr-o postare sa adun lucrari de la mai multi cititori, cu mentiunile de rigoare. Acest lucru se datoreaza numarului in continua crestere al participantilor si lipsei de timp (tema este saptamanala, deci 7 zile la dispozitie) pentru a dedica o postare unui singur participant. La sfarsitul saptamanii fac retrospectiva si anunt, pentru fiecare participant in parte, cate comentarii s-au primit si care sunt lucrarile cele mai apreciate. Fotograful care a acumulat cele mai multe pareri pozitive merge mai departe in "concursul" pentru Premiul lunii.   
   Totusi, nu vreau sa uitati ca cei care participa la rubrica mea o fac din placere si din dorinta de a primi un feed-back la lucrarile realizate. "Premiul lunii" nu trebuie sa fie o competitie, ci este modalitatea mea de a-i rasplati cumva pe cei care si-au rupt din timpul lor pentru a participa la rubrica. Imi cer scuze daca m-am repetat, dar consider ca era necesar sa reamintesc aceste lucruri.

   In alta ordine de idei, Iza si partenera ei au apreciat in mod deosebit rubrica mea si s-au gandit sa faca si ele o surpriza cititorilor mei si iubitorilor de fotografie si frumos. Surpriza a ajuns la mine aseara, este teafara si nevatamata (am cam stat putin cu emotii) si abia asteapta sa isi gaseasca loc la mine pe blog. Dar despre asta veti afla mai multe abia in weekend ;)

  Astazi va prezint lucrarile lui Lif:



   si pe cele trimise de Anutza



   Spor la comentat!

 Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

13 aprilie 2011

Miercurea fara cuvinte (Wordless Wednesday)

Cred ca stiti deja... Este miercuri, asa ca nu folosim cuvinte :) Daca nu stiti, va invit sa aflati aici si sa participati si voi.

12 aprilie 2011

Tema saptamanii

   Asa cum am anuntat duminica, tema din aceasta saptamana este "Alb-negru". Mail-urile de la voi au inceput sa vina inca de cum am publicat tema, ceea ce ma bucura enorm.
   Vom incepe seria cu doua fotografii de la Ioana:
Nu s-o face gaura-n cer

 Umbrele mele - redim

   Cea de-a doua cititoare care a raspuns provocarii mele este Aliceee, care ne incanta cu doua fotografii de calatorie - Aliceee, te asteptam sa ne spui de unde sunt :) (Aici m-am cam incurcat eu cu denumirile, sper ca le-am nimerit)
 Cantec cu nostalgie

Vremuri demult apuse
 
   Mai aveti timp pana vineri, 15 aprilie, sa-mi trimiteti fotografiile "Alb-negru". Astfel, aveti sansa de a intra in cursa pentru premiul lunii, oferit de prietena blogului, Anutza, care va asteapta cu mare drag in magazinul ei virtual, mai ales acum, inainte de Paste (poate vreti sa faceti un cadou inedit cuiva drag ;) )

Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

Giumbuslucuri

   Eu ma incapatanez in continuare sa caut primavara (poate s-o fi ascuns pe dupa copacii inmuguriti, dupa varfurile de iarba rasarite, daca o vedeti pe undeva sa-i spuneti ca o astept) si cum nu o gasesc deloc, m-am decis sa inveselesc atmosfera altfel. La un loc de joaca pentru copii, pentru ca ei sunt mereu veseli, indiferent de vremea de afara. Iata ce a iesit:

Smile

Protective
 
 
Pick-a-boo
 

Mamica vesela
 
  Pe tobogan

 Mmmm si tie
 
Escaladarea

 Creata

 Precauta

 Gramada cere varf

Si favoritul meu... Peace man!

   Ramaneti pe receptie diseara, pentru ca o sa postez primele fotografii pentru tema din aceasta saptamana. Astept lucrarile voastre pana vineri, 15 aprilie!

11 aprilie 2011

Invitatie la ceai

   Inceputul acesta de saptamana nu pare sa aduca aminte de primavara, asa ca m-am gandit sa va incalzesc ziua. Pentru ca avem inainte o saptamana plina de munca si griji, va invit pe toti la un ceai cald, aromat, cu zahar sau miere, sau fara, cu lapte sau fara, de fapt... asa cum il vreti voi sa fie. Eu am cestile aburinde pregatite, apa este fiarta, iar cutiuta mea de ceai se deschide pentru voi si va lasa sa alegeti dupa pofta inimii.  O saptamana cat mai frumoasa va doresc la toti!





10 aprilie 2011

Retrospectiva

   Este duminica, asa ca este "Retrospectiva". In aceasta saptamana, tema pentru acasa a fost "Primavara", iar cei care au raspuns provocarii au fost in numar de noua :) Pentru ca in joc este si premiul lunii, o sa o iau si eu babeste, cu tasta in brate si cu degetul pe monitor, ca sa nu gresesc nimic si sa nu ma invinuiti de blat :))

   Primele participante au fost Ioana si Alina, iar lucrarile lor le puteti vedea aici. Ioana a iesit castigatoare cu prima fotografie (se pare ca niste conversi pot face minuni :P), in timp ce fotografiile Alinei au iesit la egalitate :). Ioana a acumulat in aceasta saptamana cinci comentarii pro, iar Alina sase.

  In runda a doua au intrat Ammelie, Iza si Lif, pe care le gasiti aici. Iar aici avem asa: Ammelie a rapit privirile voastre cu poza unui vestitor al primaverii, adica un ghiocel, si a acumulat in total sapte comentarii pozitive. Cititorii au fost innebuniti dupa bratarica aducatoare de primavara a Izei, reusind si ea sa acumuleze opt comentarii pro. Lif a atras atentia cu o fotografie realizata in Constanta si a acumulat cinci comentarii pozitive.

  Urmeaza inca trei participanti - Anda, CLM si Dragos. Ei bine, aici avem egalitate la toti trei :). Fotografiile lor au fost in egala masura apreciate, obtinand cate cinci comentarii pozitive. Anda a avut doua fotografii care ne-au incalzit inimile, daca soarele de primavara nu a reusit inca acest lucru. CLM a atras atentia cu prima fotografie, un galben placut de primavara si un roz pal care ne aduce aminte de flori inmiresmate. Iar Dragos a reusit sa imbine perfect doua simboluri ale primaverii - muguri de flori si martisoare, cititorii fiind de parere ca a doua fotografie este mai reusita.

   Ei bine, ultimele lucrari le-am primit de la un cuplu minunat, Amelia si MS Chirca, lucrari care au avut nu mai putin de 14 comentarii favorabile :) Minunatele lalele care au rapit privirile voastre le puteti revedea aici.

   Concluzia este urmatoarea: in aceasta saptamana, castigatoare au iesit lalelele trimise de Amelia si Mihai-Stefan, care intra in competitia pentru premiul lunii.

   Va invit sa aruncati un ochi pe noua tema ; astept lucrarile voastre pana vineri, 15 aprilie, iar premiul lunii, oferit de prietena blogului Anutza, abia asteapta sa fie castigat de un pasionat de fotografie :)

Tema saptamanii 3

Asa cum am spus, mai am o singura postare de facut pentru tema din aceasta saptamana. Doua fotografii superbe, cu lalele din Keukenhof (cunoscut si drept Gradina Europei) - ce poate fi mai potrivit pentru a reprezenta primavara, daca nu aceste lalele faimoase. Surpriza poarta semnatura Amelia si MS Chirca.




Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!