23 aprilie 2011

Sarbatorile si fotografia

   M-am gandit si m-am tot razgandit si iar m-am gandit... Am zis asa - la tema din aceasta saptamana, "Pregatiri pentru sarbatorile Pascale", mai am inca patru participanti. Pentru ca ar fi urat din partea mea "sa-i" postez astazi si maine, cand toata lumea sta in familie si se bucura de sarbatori am decretat: Postarile la tema vor reveni de marti. Stiu ca nu este fair-play pentru cei care deja au trimis lucrarile si s-au chinuit sa le creeze, asa ca nu voi mai primi lucrari la aceasta tema. In schimb, saptamana ce vine vom sari peste tema, ca sa le dau sanse si celor 4, iar jurizarea o voi face la sfarsitul saptamanii urmatoare.
   Pentru luni v-am pregatit o surpriza "urecheata", ca sa ma pot prezenta si eu cu tema facuta :)
 
   Am spus ca astazi voi anunta castigatorul premiului surpriza, un frumos accesoriu sub forma de gargarita, oferit de Iza si Andreea. Am revizuit activitatea voastra din aceasta saptamana si m-am decis sa dau premiul celui mai activ comentator, iar acesta a fost Cristi. Cristi, astept sa-mi trimiti un mail cu datele de contact pentru a-ti trimite cadoul.

   Va doresc tuturor un Paste fericit si imbelsugat!
 

22 aprilie 2011

Tema saptamanii 3

   Repede, repede, mergem mai departe, ca indata ne prinde Iepurasul din urma fara tema nefacuta si nu ne mai lasa cadouri :) Daca la inceputul saptamanii am crezut ca am dat o tema foarte grea, pentru ca inbox-ul meu statea singur, fara pliculete noi, acum cred ca este doar "putin grea", pentru ca lumea s-a dezmortit.
   Anda ne-a obisnuit cu fotografii "jucause" si nu se dezminte nici in aceasta saptamana:



   Maria Mihaela urmareste din umbra blog-ul meu (pe aceasta cale o invit sa fie mai activa pe viitor) si s-a hotarat sa trimita si ea o poza pentru "Tema saptamanii":


   Maine mai avem doi participanti, asa ca o sa va invit sa aruncati un ochi, chiar daca este sarbatoare mare. Si tot maine voi anunta si catre cine zboara gargarita de Murano, oferita de Iza si Andreea, premiu pe care il puteti vedea aici.

Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

21 aprilie 2011

Tema saptamanii 2

   Astazi mai avem doi participanti la "Tema saptamanii". Este vorba de Alice-Georgiana (pe care am botezat-o in mail si va trebui sa-i tirmit un miel virtual :P) si Mircea.

   Alice a trimis mai multe poze la tema, dar, asa cum v-am obisnuit, numai doua sunt castigatoare. Ea a lasat la alegerea mea, asa ca iata ce a iesit (fotografiile au fost facute in Israel):



   Mircea a ales sa trimita o singura fotografie, dar ea a venit insotita si cu un mic text explicativ: "Daca va intrebati ce legatura are fotografia trimisa cu pregaririle de Paste, va spun ca aceste  pregatiri sunt in primul rand unele de factura spirituala. Cum ne putem pregati spiritual daca nu meditam la ceea ce inseamana Pastele, moarte, inviere, viata?!":


Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

20 aprilie 2011

Tema saptamanii

   Sper ca nu ati uitat de "Tema saptamanii"! In aceasta saptamana se vede ca toti avem treaba si ne pregatim de Sfanta sarbatoare a Invierii. Am primit mai putine lucrari de la voi, dar avem ceva concurenti seriosi. Nu uitati ca la sfarsitul lunii puteti castiga superbul lantisor realizat de prietena blogului meu, Anutza, pe care sper ca ati vizitat-o ;)
   Blogul meu are multi prieteni, dar Iza si Andreea sunt si ele la loc de cinste pentru ca ma sponsorizeaza cu lucrusoare frumoase, realizate din sticla de Murano. La sfarsitul acestei saptamani, cel mai activ cititor, fie ca a comentat de i-au sarit tastele, fie ca mi-a infrumusetat galeria cu fotografii surprinzatoare, fie ca m-a lovit cu o ditamai surpriza, va primi un premiu surpriza care... zboara. Il gasiti aici.
  
   Sa revenim asadar la oile, aaa, iepurasii nostri. Prima participanta din aceasta saptamana este Ioana:


   In aceasta saptamana avem un nou participant la rubricuta. Este vorba de Tony, care a trimis ceva mai "intepator", dar in ton cu Pastele:


Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

Miercurea fara cuvinte (Wordless Wednesday)


     Pentru cei interesati de "Miercurea fara cuvinte", gasiti mai multe detalii aici.

19 aprilie 2011

Simfonia lalelelor

   Am promis ca revin cu fotografii de la Pitesti, unde am fost in acest weekend la "Simfonia Lalelelor". Multi au spus ca nu prea erau lalele, eu una nu am putut compara cu alte editii, deoarece este prima data cand merg, dar pot spune ca lalele erau. Ce este drept, la comercianti se vindeau foarte multe alte plante si preodminau muscatele (nici nu-mi imaginam cat de multe feluri sunt :)) ), dar orasul era gatit de sarbatoare cu lalele la tot pasul de verdeata.


  







18 aprilie 2011

Retrospectiva

   Ma tin de cuvant si fac Retrospectiva pentru tema saptamanii trecute, "Alb-negru". Va multumesc tuturor pentru participare si pentru ca numarul celor interesati a crescut - 13 persoane au raspuns la provocarea mea. Am primit multe fotografii interesante (le puteti revedea aici ), cu diverse subiecte; comentariile au fost atat pro, cat si contra, s-au cerut explicatii si s-au dat lamuriri. Aici imi permit sa fac o mica paranteza, Ammelie a fost foarte activa saptamana trecuta, si a combatut foarte bine lucrarile primite. Cred ca si-a asumat un rol de "carcotas", dar imi place asta, pentru ca asa s-au iscat polemici interesante.
   Dar nu vreau sa ma lungesc prea tare si am tinut sa scurtez si retrospectiva, asa ca am calculat si am numarat toate comentariile primite de fiecare participant in parte. "Lupta" a fost foarte stransa si s-a dat intre Lif  si Alina, dar castigatoare a iesit Lif, cu prima fotografie, pe care o puteti vedea aici. Asadar, Lif merge mai departe in concursul pentru "Premiul Lunii", alaturi de Amelia si MS Chirca, care au fost favoritii cititorilor pentru tema "Primavara".

   Si pentru ca Ammelie mi-a lansat si mie o provocare saptamana trecuta (alaturi de Retrospectiva sa prezint si eu o lucrare proprie la Tema saptamanii), iata ca ma conformez. Asta este propunerea mea de "Alb-negru":

Jumatatea mea

17 aprilie 2011

De duminica

   Asa cum am spus intr-un post anterior, retrospectiva din aceasta saptamana o voi face maine, deoarece am avut fotografii si astazi, adica duminica de Florii, si am vrut ca toata lumea sa aiba o sansa egala pentru comentarii.

   Intrucat toata lumea a inceput sa se pregateasca de Pasti - gospodinele au inceput sa curete casele si sa isi cumpere ingredientele pentru bucatele alese ce le vor pune pe mese in noaptea de Inviere, magazinele au fost impodobite cu iepurasi, oua, iarba, cosulete, etc., oamenii au inceput sa dea iama in magazine si sa isi umple cosurile, Iepurasul s-a pregatit cu daruri pentru cei mici, ba chiar si Soarele si-a facut aparitia de Florii, deci va fi prezent si duminica viitoare - m-am gandit ca "Tema saptamanii" sa reflecte si ea spiritul sarbatorilor. Asadar, voi propune pentru saptamana 18-24 aprilie urmatoarea tema: "Pregatiri pentru sarbatorile Pascale". Luati aparatul si la treaba! Poate, cine stie, unul dintre voi il prinde si pe Iepuras la treaba! :)


   Daca nu ati observat, in coltul din dreapta sus al blogului meu a mai aparut un partener. Este vorba de Iza si Andreea, doua fete talentate care se joaca foarte frumos cu sticla de Murano si creeaza obiecte unicat minunate. Ele au decis sa ofere premii interesante iubitorilor de fotografie si frumos, adica cititorilor mei minunati care participa la "Tema saptamanii". Va invit sa le vizitati magazinul si sa comandati cu incredere, si nu uitati si de "Lumea de culori" a Anutzei. Eu zic ca merita sa achizitionati lucrusoare de la ele si sa-i dati o mana de ajutor Iepurasului sugerandu-i cadouri inedite!

  Si pentru ca tot ne apropiem de Sfanta sarbatoare de Pasti, m-am gandit, ca la sfarsitul saptamanii care urmeaza, sa ofer un nou premiu surpriza, pe care il gasiti aici. Asa ca vreau sa fiti cat mai activi in zilele ce urmeaza, fie cu fotografii originale, fie cu multe comentarii, pentru ca nu se stie niciodata unde zboara gargarita :)

Tema saptamanii 5

   Inainte de a posta ultimele fotografii din aceasta saptamana, tin sa urez "La multi ani!" tuturor cititorilor mei care poarta nume de floare, pentru ca astazi sunt Floriile. Eu am fost putin cam ocupata in acest weekend, asa ca m-am bucurat sa vad ca ati purtat discutiile fara mine :) Ieri am fost la "Simfonia Lalelelor" din Pitesti si promit ca, in urmatoarele zile, o sa va prezint atmosfera in imagini (m-am ales si eu cu o floricica in ghiveci :P ), iar astazi voi da fuga sa-mi sarbatoresc parintii, pentru ca amandoi sunt flori :) Cu scuzele de rigoare, va las din nou sa comentati singuri ultimul set de "Alb-negru", si ne auzim diseara cu noua tema si cu surpriza Izei.

   Anda s-a jucat putin cu albul si negru si mi-a placut interpretarea ei pentru ca nu are cum sa nu iti fure un zambet de pe buze (va invit sa vizitati blogul Andei, care a prezentat foarte frumos rubricuta mea - Multumesc Anda!!):

 
    Se-cret mi-a marturisit ca are foarte putin timp la dispozitie in ultima perioada, dar iata ca a reusit sa trimita cateva fotografii pentru rubrica mea si pentru acest lucru il admir si ii multumesc. Am primit patru lucrari, dar din pacate numai doua pot intra in competitie, asa ca alegerea a ramas la latitudinea mea:
Biscuitul

 Lśah
 
   Ei bine, asa cum am zis, uneori fac exceptie de la regula care zice ca puteti sa trimiteti lucrarile pana vineri. Astazi am ales sa fac aceasta exceptie, pentru ca am primit o fotografie foarte interesanta de la Amelia si MS Chirca, un alb-negru colorat, ca sa spun asa. Ca sa imi motivez "exceptia": dansii sunt departe de casa, dupa cum veti vedea si pe blogul lor; au specificat ca fotografia este trimisa in afara concursului (cu toate acestea eu am ignorat mentionarea ) si, nu in ultimul rand, este o compozitie pe care ma asteptam sa o vad la cititorii mei, pentru ca alb-negru nu inseamna numai "fara culoare", ci poate reprezenta si contradictiile din viata de zi cu zi si multe altele.


Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!