26 martie 2009

Cum e cu sporturile?

Problema cu care se confrunta mass-media din ziua de astazi este aceea a programelor de consum, a satirizarii problemelor si evenimentelor si a uitarii complete a altor intamplari. Din pacate, la noi in Romania exista prea putine televiziuni de nista (o sa ziceti ca nu e asa, ca exista televiziunile de sport, de telenovele, de muzica, de stiri). Intr-adevar exista, dar ceea ce prezinta lasa mult de dorit. Vreau sa ma refer aici la televiziunile sportive si la stirile sportive, care au in program numai fotbal, fotbal si iar fotbal. Este adevarat si faptul ca este un sport foarte mediatizat, din care se scot bani grei si mai este condimentat si de unele personaje mioritice precum Gigi Becali. Problema este ca pe lumea asta nu exista numai FOTBAL. Si mie imi place sa ma uit la fotbal din cand in cand, dar la fel de bine prefer sa urmaresc si tenis sau patinaj, doua sporturi nu foarte mediatizate. Daca despre tenis se mai aude cate ceva (in special atunci cand romanii nu reusesc sa se clasez pe locuri fruntase :| ), despre patinaj aproape deloc.

Pentru iubitorii acestui sport atat de frumos si plin de gratie iata cateva noutati: Campionatul Mondial de patinaj artistic a inceput de pe 24 martie si se incheie pe 29 ale aceleiasi luni.
O prima victorie ii revine patinatorului francez Brian Joubert, care dupa un duel impresionant cu americanul Evan Lysacek si canadianul Patrick Chan a reusit sa cucereasca din nou primul loc al podiumului CM. Prestatie exceptionala si asta la scurt timp dupa ce s-a ales cu medalia de aur si la Campionatele Europene.
Merita sa urmariti acest sport al ghetii, unde totul este plin de gratie, muzica te poarta departe de grijile zilnice, iar injuraturile si cojile de seminte lipsesc cu desavarsire.
Pentru ca nu am venit prea tarziu cu aceasta veste, atasez ce a mai ramas din programul campionatului, transmis de TVR 2 (dar il puteti urmari si pe Eurosport ;), in cazul in care TVR-ul are probleme tehnice):
• Joi, 26 martie
05.20 - Proba de Perechi, program liber (in reluare de la 17.30)
22.30 - Proba de Dans, program original

• Vineri, 27 martie
05.05 - Program liber, masculin (in reluare de la 17.30)
20.00 - Program scurt, feminin, partea I
23.30 - Program scurt, feminin, partea a II-a

• Sambata, 28 martie
05.15 - Proba de Dans, program liber (in reluare de la 14.00)

• Duminica, 29 martie
04.05 - Program liber, Feminin (in reluare de la 19.00)
24.00 - Gala Laureatilor (in reluare luni, 30 martie, de la 23.10).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu