14 aprilie 2009

Bibanul de balta

Cu siguranta l-ati intalnit exact atunci cand nu v-ati asteptat. Asa s-a intamplat si in cazul meu. Bibanul de balta mi-a stricat buna dispozitie pe care am incercat sa o eman sambata in jurul unui gratar. Balta, una ca oricare alta, cu mici exceptii - liniste, verdeata, lipsa de manele si de oamenii foarte culti ai tarisoarei noastre, lipsa de gunoaie lasati in urma de oamenii cu maniere si cu cei sapte ani de acasa, mai pe scurt un loc foarte placut si numai bun de petrecut timpul liber, impreuna cu prietenii.
Toate bune si frumoase pana apare el, bibanul de balta, cum l-a numit unul din participantii la gratar. Bibanul, mandru nevoie mare de masina lui 4x4 care este capabila sa polueze mai mult decat multe altele si de ambarcatiunea lui cu motor, a aterizat langa lac si imediat ce a lasat din maini caii putere a inceput sa gesticuleze iritat. Bibanul de balta se enerveaza in momentul in care ii incalci pseudo-teritoriul si incepe si striga in gura mare ca ala este terenul lui, pardon concesiunea lui. Dupa ce isi duce la indeplinire misiunea de intimidare si de marcare a teritoriului incepe sa se dea important, vorbind afectat la telefonul ultimul racnet si amenintand interlocutorul cu averea lui mare si cu euroii pe care ii castiga si ii pierde. Bineinteles ca Bibanul de balta nu se dezminte niciodata si intotdeauna merge acompaniat de trepadusi, cat si de un membru al familiei, in acest caz puradelul.
In momentul in care se mai calmeaza, bibanul isi intinde linistit burta la soare si asteapta ziua de maine.
Iar acum ceea ce trebuie mentionat: terenul nu era inconjurat de nimic, nu era insemnat ca apartinand cuiva, nu existau semne de interzicere a diferitelor activitati recreative, iar in cazul prezentat concesiunea se referea numai la balta, cu alte cuvinte, atata timp cat nu dau cu batu'n balta bibanului sa-i fur pestisorul de aur nu are ce sa-mi faca.
Asa ca spor la gasirea noului specimen de biban de balta!

4 comentarii:

  1. Stiam ca traim intr-o tara plica cu bibani cu lanturi groase de aur in jurul gatului si prosti de dau in balti dar sprenorocu meu nu am intalnit unu.
    Imi pare rau pt tine ca ai avut ghinionu sa intalnesti unu

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, din pacate intr-o asemenea tara traim si am avut ghinionul sa intalnesc mai multe specimene inrudite cu cel prezentat, bineinteles ca de fiecare data au reusit sa-mi strice ziua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bibanul de balta denumit si Stupidus Balticus, este o specie care traieste pe teritoriul tarii noastre, uneori migreaza si in alte tari dar atunci isi schimba comportamentul. El face parte din specia tiganus emigrantus. Prin comportamentul sau incearca sa isi educe urmasii (puradelus Balticus) sa duca mai departe marlania mostenita din stramosi. Cultura sa se rezuma la cateva citate din clasici ( Gutza, Salam si Minune).

    RăspundețiȘtergere