5 iunie 2009

Vanzatorii

Cred ca m-am mai referit intr-un post la cartile de la Adevarul, Jurnalul si alte ziare, insa aici nu e vorba despre asta, ci de vanzatorii de la chioscuri. Prima data cand a fost nebunia cu Adevarul, de nu gaseai nicio carte, cumparam de la o tanti de la mine din piata, care nu pastra cartile pe sub taraba, dar nici nu vroia sa dea mai multe unei persoane. La un moment dat a inceput sa ceara clientilor cate 1 leu de fiecare la o carte cumparata, ca vezi doamne sa aduca in continuare baietii de la Adevarul tot atatea carti. Asa ca m-am dus mai departe si am gasit o alta tanti, langa metrou, care, minune, are mereu carti si nu le da la suprapret. M-am dus intr-o zi la ea si am rugat-o sa-mi dea doua carti, pentru ca vroiam pentru o prietena, care niciodata nu gaseste in zona in care locuieste. A inceput sa tipe vanzatoarea, sa urle la mine, ca cine sunt eu sa-i cer ei doua carti, ca altii ce fac dupa aia, ca nu stiu ce. Si i-am zis frumos ca este dreptul meu sa cer cate carti vreau si ar trebui sa fie obligatia ei sa imi dea cate cer, vorba aia nu m-am dus ca taranu' sa iau un toptan de carti, ci doar doua. Si, in plus, la chiosc nu era nimeni in afara de mine, am intrebat-o care altii?? Ca eu nu vad pe nimeni. Imi zice, pai altii care or sa mai vina, ca o sa vina si nu o sa mai gaseasca. Si uite asa a tinut cearta vreo cinci minute pana i-am zis ca ii fac reclamatie si ca eu nu plec pana nu-mi da doua carti. Si ghiciti ce? Peste o saptamana se duce prietenul meu si cere si el doua carti, ii da fara sa comenteze, la fel si la alti clienti. Iar eu, de cate ori ma duc sa cumpar de la ea se uita urat la mine, stramba din nas si mereu gaseste cate ceva de care sa se lege si sa comenteze. In definitiv eu sunt clientul si eu dau banii, nu ea. Sau poate are atatia clienti incat nici nu-i pasa daca pierde unul? Ma indoiesc, pentru ca la doi pasi de ea mai sunt alte trei chioscuri cu ziare. Atunci care sa fie explicatia?

3 comentarii:

  1. la statia Dumbrava de pe Bd.Theodor Pallady,un chiosc deschis recent,vinde cartile de la adevarul la supra pret(cere inca 1leu/buc.)Vanzatorul spune:asa a zis sefu'!

    o fi grea viata pentru unii,dar nici sa te trezesti furat pe fata!

    RADU

    RăspundețiȘtergere
  2. Si oare sefu' ala cine o fi? O fi chiar de la Adevarul? Mie nu mi se pare normal sa ma fure pe fata pentru ceva pe care ei oricum scot bani. Sunt convinsa ca daca vand cat mai multa marfa isi iau si ei un comision.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci azi am aflat si eu , mi-a cerut la semaforul de la statia de metrou Eroilor 20 ROn pt Adevarul cu cartea Picasso. Nestiind pretul real i-am dat si apoi cand m-am interesant si am vazut ca e doar 13 RON m-am dus din nou la el si comentariul lui a fost ca asta e , ca el munceste mult ...si isi face singur comission la bucata. Pana la urma mi-a mai dat 3 Ron inapoi .

    RăspundețiȘtergere