7 aprilie 2009

Parere

Pentru ca este un subiect important, ceva ce traim si care ne afecteaza direct, dar mult prea mare pentru a-l comenta numai eu va intreb pe voi "Ce parere aveti despre evenimentele din Republica Moldova?". Asa ca astept opiniile voastre, fara premii de dat, fara promisiuni, pareri simple, venite de pretutindeni asupra unei file de istorie care se scrie.
Va intreb oare revolta va degenera mai departe in ceea ce am trait in 1989? Deja participantii la revolta (cativa zeci de mii de oameni), majoritatea studenti, au reusit sa intre in sediile Parlamentului si Presedintiei iar in momentul in care scriu acest post se indreapta catre televiziunea nationala pentru a prelua conducerea. S-a incercat de catre autoritati intreruperea comunicatilor cu exteriorul, legaturile telefonice pot fi facute cu mare greutate, in timp ce televiziunile private au interdictie la a mai transmite ceva. S-a anuntat ca presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin, va face declaratii in jurul orei 19:00-19:30. Zvonurile si stirile venite de peste Prut prin intermediul Internetului, in special Twitter, arata ca deja exista un anumit numar de morti si raniti, insa numarul acestor persoane variaza de la sursa la sursa. Intre timp, in Romania, nu exista inca o pozitie oficiala, presedintele Traian Basescu nu a iesit la rampa. Acest lucru i-a facut pe multi sa spuna ca Basescu nu vrea sa-l supere pe Voronin. Voi ce credeti? Va fi o revolutie in Moldova? Si daca da, cum ne va afecta pe noi acest lucru, in conditiile in care cetatenii de acolo se asteapta la ajutor de la noi, scandeaza imnul Romaniei si flutura steagul nostru?

2 comentarii:

  1. Ca si in 1989 in romania, viata isi urmeaza cursul. Comunismul nu isi mai are locul intr-o lume dominata de Hazard. Sa ti se impuna ceva nu mai este parte a lumii noi si astfel da nastere la conflicte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine punctat Costin. Nimeni din lumea asta nu ar mai trebui sa traiasca sub semnul "impunerii" si totusi toti o facem, fie ea ca se numeste democratie, fie el comunism, impunerea exista, intr-o forma mai accentuata sau nu.

    RăspundețiȘtergere