27 martie 2011

S-a intamplat ieri (Earth Hour)

Este vorba de "Ora Pamantului". Actiunea a avut loc ieri, in Parcul Herastrau, incepand cu ora 20:00. Intre 20:30-21:30 s-au stins luminile pe intregul glob. Din pacate, eu n-am reusit sa stau pana la ore 20:30 in parc, pentru ca era prea frig :P, imaginile suprinse reprezentand pregatirea actiunii. Conform datelor oferite de organizatori, in 2010, 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de tari au stins lumina de Earth Hour.




Aici voluntarii incercau sa scrie ora la care avea loc actiunea (20:30)


 Iar aici, pentru cei care nu descifreaza ce scrie pe lumanare, transcriu eu: "100% ceara de soia" :)

5 comentarii:

  1. Si la noi în Piata Rathaus era programat un concert, dar rafalele de ploaie au facut sa se anuleze totul... Însa curentul electric l-am întrerupt conform întelegerii 20:30-21:30 :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si aici se anuntase ploaie, dar vad ca nici pana acum n-a venit :) Cat despre stins, foarte bine, eu nici macar n-am aprins, ca nu eram acasa :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate a prins foarte putin la romani. Desi autoritatile au avut ceva initiativa, poporu a preferat sa roada seminte si sa bea bere in fata televizorului. Doar nu era sa renunte la un meci de fotbal pentru a salva Pamantul. Pe cine intereseaza viitorul, cand ne doare prezentul.
    Initiativa este una laudabila, insa trebuiesc intreprinse mult mai multe actiuni, pentru constientizarea pericolelor. Trebuie sa ne schimbam modul de viata, obiceiurile, si mai ales mentalitatea.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Albert - In primul rand "bine ai venit" si te mai astept pe la mine!
    Asa este, foarte putini au aderat la aceasta actiune, ba mai mult, erau foarte interesante comentariilor celor care stateau pe margine si priveau cum voluntarii aranjau lumanarile. Cred ca iti poti imagina si singur ce era la gura lor si cum misto-ul era in floare. Eu nu vreau sa-mi mai fac sange rau, pentru ca romanii sunt oameni care nu vor schimbare, care nu vor sa se gandeasca la binele lor, se complac cu ce au. Este foarte semnificativ textul de pe tricourile din fotografii: "Eu sunt schimbarea!". Daca nu constientizam acest lucru, degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  5. [...]Au mai scris despre asta: Anda Elena, Florin Morosan, Carmen, Irina Comba. [...]

    RăspundețiȘtergere