22 martie 2011

Interviu despre blog

In urma cu cateva zile doamna Zina m-a invitat sa raspund la un interviu despre... blog. Ca un elev sarguincios ce sunt, nu am uitat de tema si m-am hotarat sa ma asez astazi cuminte in banca, cu "reportofonul" virtual in fata, si sa raspund la intrebari.
1. Când ai început să scrii  online?
Conform "Camarii cu bunatati" blogul meu a luat nastere tot intr-o primavara frumoasa, in martie 2009. De atunci blogul creste frumos alaturi de mine, se maturizeaza odata cu mine, si se schimba dupa starea mea de spirit. Ca atare, momentan incerc sa-i dau o directie noua, sa-l transform in blog de fotografie (de buna calitate sper eu).
 2. Ce te motiveaza să scrii pe blog ?
Comunicarea. Imi place sa interactionez cu oamenii, sa aflu pareri (bine argumentate), sa aflu lucruri noi, sa stiu totul, sa fiu la curent cu totul, sa nu raman in urma cu nimic. Imi place cand vad ca exista feed-back si ca oamenii revin pe blog pentru ca imi respecta punctul meu de vedere si pentru ca le place spatiul meu virtual creat special pentru ei.
3. Cum reacţionezi la comentariile negative ?
Cum ar trebui sa  faca orice blogger - le iau in seama, nu le voi sterge niciodata si incerc sa invat de pe urma lor. Bineinteles, pentru mine "comentariile negative"  nu sunt comentarii care jignesc si in care se utilizeaza un limbaj trivial. Acela nu este un comentariu! Un comentariu, fie el negativ sau pozitiv, este o parere argumentata!
4. Care a fost ideea iniţială de la care ai pornit ?
Stiu ca unul din sfaturile pentru "noii bloggeri" este sa pornesti un blog de la o idee, un subiect, etc. Sfatul este bun in teorie (ca orice teorie de altfel) :P Am vrut pur si simplu sa imi astern gandurile. Nu este prima data cand o fac - primele mele ganduri stau si acum scrise pe pagini colorate, in ceea ce pe vremea aia se numea "jurnal". Acum exista "jurnalul virtual", un spatiu personal pe care il modelezi dupa chipul si asemanarea ta.
6. Cum te-a schimbat pe tine blog-ul ?
Nu consider ca m-a schimbat, de fapt nu cred ca un blog ar trebui sa te schimbe in vreun fel. Esti cine esti si iti exprimi parerile tale despre lumea inconjuratoare, transpui sentimentele tale si le pui la bataie in fata unor necunoscuti. Este dreptul lor sa te accepte asa cum esti, daca nu le convine, au de unde alege :)
7. Ce aşteptări ai în viitor de la blog-ul tău ?
Si eu ca toata lumea  :)) Sa creasca frumusel, fara sa-l pun la incubator, sa imi faca inima sa tresara atunci cand deschid mailul si vad comentarii zeci si cand vad ca oamenii se prind in jocurile mele (in special la Tema saptamanii).
8. Cât despre vizitatorii / cititorii acestui blog ?
O mica gluma - "Sa imi traiasca!" 

Si ca sa nu ma dezic, ii invit pe toti cei din blogroll-ul meu sa ia parte la interviu! Succes!

5 comentarii:

  1. Ai făcut bine tema, nota 10 ! Mulţumesc că ai răspuns la interviu.
    Visez eu sau ai schimbat tema blogului?... Nouă sau veche, oricum acum m-am uitat la ea mai cu băgare de seamă şi îmi place mult de tot. E elegantă şi rafinată şi prin imagine şi prin culoare şi prin fontul folosit la titluri. E foarte feminină, felicitări !

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun, ma bucur ca a placut, nu vroiam sa raman cu restanta. Tema este aceeasi, am mai facut mici modificari, dar in principiu este la fel. Oricum, ma bucur daca va place, asta a fost si ideea, sa fie discreta si feminina :), inseamna ca si-a atins scopul.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Am o satisfacţie imensă când văd că interviul creat de mine ajunge prin toate colţurile blogosferei. Însă nu ştiu de ce unii oameni schimbă forma cuvintelor. Eu în nici un caz nu am scris "blog-ul". Anyway,frumoase răspunsuri. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, in primul rand iti urez "Bine ai venit"! :)
    Uite ca nici nu stiam cine a inceput aceasta actiune, dar imi pare bine ca am aflat, pentru ca mi-a facut placere sa stau si sa raspund la intrebari. In ceea ce priveste schimbatul cuvintelor, eu asa l-am preluat, dar cred ca este inevitabil sa se intample asa ceva, din moment ce trece pe la zeci, sute de persoane creative :)
    Cat despre forma "blog-ul"... In teorie este corecta aceasta forma, deoarece este un cuvant imprumutat, iar formele articulate sau de plural se adauga prin cratima. Aceste cuvinte nu apar in DEX sau DOOM, tocmai pentru ca sunt cuvinte noi, si sunt tratate ca orice alte cuvinte imprumutate. Alte exemple din aceasta categorie pot fi "web", "mail/e-mail" (mail-ul, mail-uri), etc., etc. Nu stiu daca m-am facut foarte inteleasa, pentru ca mereu mi-a fost greu sa stau sa explic reguli :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine te-am găsit. Am înţeles ce mi-ai explicat, ştiu şi eu de această regulă însă eu sunt mai conservatoare şi folosesc cratima doar în scopuri clasice. :)) Eh, fiecare are câte-o vrăbiuţă, eu am un stol...
    Zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere