23 martie 2011

Tema saptamanii

Tema saptamanii este "Traditii si Obiceiuri", iar Ioana a fost punctuala ca intotdeauna. Mi-a trimis inca de ieri cinci fotografii reusite, care spun totul de la sine. Va astept si pe voi sa-mi trimiteti lucrarile voastre, de aceasta data pana luni dimineata, 28 martie. Traditiile pot fi din orice zona si din orice tara. Succes!






Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor mentionati. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

9 comentarii:

  1. Personal, preferata mea este ultima,este incarcata de apasare si griji... Mi se pare foarte reusita! Sunt curioasa din ce zone sunt si ce traditii reprezinta ele, daca ne poti spune Ioana :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie tot ultima mi-a atras atentia. Chiar ar trebui un comentariu la fiecare foto, cu ce traditie reprezinta. Unele sunt evidente, desigur, dar altele pot fi prea specifice zonei ca sa ne dam seama. Sau cel putin e cazul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Primele doua sunt din Tara Lapusului, de la inmormantare. In prima e preotul care tine slujba, in plan secund, iar in a doua e alaiul care duce mortul pe ultimul drum.

    A treia e din aceeasi zona, e o femeie care isi imbraca odrasla in hainele de sarbatoare.

    In a patra fotografie sunt doi din membrii alaiului care merg sa ia nasa mare de acasa, in ziua nuntii. Trebuie mers cu ceva daruri, din cate am inteles: vin, tuica, platou cu aperitive. E din satul Izbiceni, jud. Olt.

    In ultima sunt tiganci intoarse de la inmormantare [din cate le-am auzit vorbind]. Tocmai coborasera din tren.

    Iti multumesc mult ca le-ai postat :)
    Si, Ammelie, ma bucur ca ti-a placut ultima.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare bine ca se mai poarta costume populare chiar de catre copii.
    Lincul meu Irina ti-l dau cu toata placerea:).Eu deja am intrat cu totul in casuta ta.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Angi pentru vizita, acum esti membru permanent al casei mele :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ioana, multumim pentru explicatii, chiar erau necesare :) Nu mi-am dat seama ce se petrece in fotografiile 4 si 5, era cam greu de ghicit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, cred ca era nevoie de explicatii. Acuma, daca ma uit si eu mai atent, imi dau seama ca daca nu ar fi fotografiile mele, nici eu nu as sti despre ce e vorba, daca nu mi s-ar zice :)

    RăspundețiȘtergere
  8. fotografia 2.
    chiar daca este despre un moment trist, imaginea surprinde incheierea conturilor cu lumea asta intr-un mod demn, inconjurat de comunitate, intr-un mod in care moartea cuiva inca mai conteaza.
    ca sa nu mai spun ca amplasamentul corespunde cerintelor: intr-un loc luminat, un loc cu verdeata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si mie imi inspira foarte multa liniste fotografia aia. Lumea e calma, sau cel putin de la distanta nu se vede altceva. Afara e frumos, e verde tot, e soare. E liniste, totul e asa cum ar trebui sa fie.

    RăspundețiȘtergere