18 aprilie 2011

Retrospectiva

   Ma tin de cuvant si fac Retrospectiva pentru tema saptamanii trecute, "Alb-negru". Va multumesc tuturor pentru participare si pentru ca numarul celor interesati a crescut - 13 persoane au raspuns la provocarea mea. Am primit multe fotografii interesante (le puteti revedea aici ), cu diverse subiecte; comentariile au fost atat pro, cat si contra, s-au cerut explicatii si s-au dat lamuriri. Aici imi permit sa fac o mica paranteza, Ammelie a fost foarte activa saptamana trecuta, si a combatut foarte bine lucrarile primite. Cred ca si-a asumat un rol de "carcotas", dar imi place asta, pentru ca asa s-au iscat polemici interesante.
   Dar nu vreau sa ma lungesc prea tare si am tinut sa scurtez si retrospectiva, asa ca am calculat si am numarat toate comentariile primite de fiecare participant in parte. "Lupta" a fost foarte stransa si s-a dat intre Lif  si Alina, dar castigatoare a iesit Lif, cu prima fotografie, pe care o puteti vedea aici. Asadar, Lif merge mai departe in concursul pentru "Premiul Lunii", alaturi de Amelia si MS Chirca, care au fost favoritii cititorilor pentru tema "Primavara".

   Si pentru ca Ammelie mi-a lansat si mie o provocare saptamana trecuta (alaturi de Retrospectiva sa prezint si eu o lucrare proprie la Tema saptamanii), iata ca ma conformez. Asta este propunerea mea de "Alb-negru":

Jumatatea mea

11 comentarii:

  1. E foarte interesanta fotografia! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi, vad ca esti tare activ. Vrei cumva sa-mi furi gargarita? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, voi fi off topic.
    Te-am adaugat si eu, iti multumesc pentru propunere. O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesantă perspectivă ,potrivită fotografie !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu vreau sa fiu carcotasa! :)) Dar nu cred ca avem nimic de castigat daca la fiecare fotografie postata spunem in cor 'Ce frumoasa!' Castigul vine, cred eu, din discutii, din explicatii, din puncte diferite de vedere, etc.

    In alta ordine de idei, ma bucur ca ai raspuns si tu provocarii si te-ai prezentat cu 'tema facuta' :) Imi place fotografia ta, transmite un mesaj puternic, are un titlu cu dubla semnificatie si chiar i se potriveste alb-negrul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Off topic !
    Pentru Ammelie cu scuzele de rigoare. ..nimeni aici (poate în altă parte , da) nu a spus : "ce frumoasă" în mod direct aşa că această observaţie nu îşi avea rostul .
    Cristi a spus ca este interesantă (şi este) pe de alta parte eu am admirat perspectiva din care este descrisă o fotografie aproape obisnuită în raport cu titlul ce o defineşte si dacă ce am zis noi înseamnă doar "ce frumoasă" atunci şi ce ai spus tu ulterior observaţiei înseamnă acelaşi lucru aşa că ...
    Părerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  7. SoriN, nu ma refeream la comentariile de la aceasta fotografie, ci in general, la ce comentarii se ataseaza cu usurinta la fotografiile postate. Nu numai pe acest blog, ci peste tot pe net. Mie nu mi se pare suficient sa spui ' ce frumoasa' sau 'imi place', e foarte important sa spui si de ce. Desigur, fara o 'invazie' prea mare in universul intim al autorului.

    P.S. Sper sa nu fiu inteleasa gresit si catalogata 'pretentioasa' :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai dreptate iar eu îmi cer scuze că nu am înţeles mesajul.
    Aşa este , majoritatea o fac din datorie şi atunci e de prisos să vrei şa ştii de ce a făcut o declaraţie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pfff.... Cred ca toata "controversa" a pornit de la mine. Eu am poreclit-o pe Ammelie o mica "carcotasa", tocmai pentru ca a combatut fotografiile cu argumente si a spus foarte bine daca ceva nu-i placea si de ce nu-i placea. Asta este un lucru bun pentru fotografi, deoarece numai asa putem sa invatam din greselile noastre. Am lasat comentariile la liber tocmai din aceasta cauza, ca toata lumea sa-si spuna punctul de vedere, indiferent daca este pro sau contra, atata timp cat este argumentat.
    Bun, sper ca am lamurit problema si va doresc tuturor o Noapte linistita! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Stunning, middle and make one. Greetings

    RăspundețiȘtergere
  11. OffTopic: Am primit mesajul tau. Ma bucur ca iti plac fotografiile mele, si siteul tau este reusit. Ti-am adaugat si linkul. O zi buna!

    Pardau Ciprian

    RăspundețiȘtergere