24 iulie 2009

Diversiunea lui Basescu

Ce face un marinar cand colegii ii sunt in pericol? Iese in fata poporului si arunca cu noroi in ceilalti, ca doar-doar se vor uita cele facute de madamele Udrea, Ridzi si fiica sa, Leana cea mica. O strategie subreda, pe care si un copil mic o descifreaza imediat, si cu toate acestea ma mir cum de inca se afla pe primul loc in sondajele pentru prezidentiale. Adicatele, tu presedintele Romaniei vii in fata plebei si o prostesti pe fata si prostii tot te voteaza.

Dar sa o luam cu inceputul - Abramburica brambureste educatia de dragul amicitiilor politice, sindicalistii tin progresul invatamantului pe loc, iar problema Spiru Haret era cunoscut de doi ani, dar probabil ca era prea putin importanta pentru Basescu, care are mereu preocupari legate de eliminarea "inamicilor" de orice fel - politici, mediatici si chiar straini.

Nastase, fii barbat, ce naiba! Infatiseaza-te in fata justitiei, ca oricum esti "curat ca lacrima", in comparatie cu Basescu. In timp ce unii pesedisti isi cauta barbatia, altii sunt "sefi de bostanarie", adicatelea Geoana, care nu are nicio responsabilitate si care pune bete-n roate investigatiilor dosarelor politicienilor.

Dar totusi ce se intampla cu Nutzi, Ridzi si Leana cea mica? Sunt bine, sanatoase, tricoteaza si isi fac buzele la Bruxelles? Doamne fereste, nu, in niciun caz, ele muncesc din greu. Nutzi tocmai a terminat o vestuta sa-i tina de cald presedintelui si sub nicio forma nu a platit jurnalistii sa se tina dupa andrelele ei, asa cum nu a facut disparute nici sumele astronomice de bani din bugetul Turismului. De Ridzi nici atat, nica, nica. In schimb, Basescu se jura ca Leana cea mica a fost cea mai cuminte fata a lui tata, si ca pe 1 si 2 mai ea a jucat un tabinet cu el. Pentru ca la actiunile Ministerului Tineretului si Sportului cu siguranta nu a participat si nu si-a facut campanie timpurie. Doar la concertul "Vama Veche", care de fapt era "Voltaj", ca Leana are "o relatie personala" cu membrii formatiei.

Asa ca, Basescu poate! Poate sa minta plebea in fata si sa ranjeasca larg in fata tuturor in timp ce scoate pe gura dejectii, pentru ca asta a invatat in scoala comunismului.

2 comentarii:

  1. Basescu nu are treaba cu logica. Logica basesciana, ca sa zic asa, tine de etalarea barbatiei, de riposta tupeista in termeni marinaresti. Replicile sale (intotdeauna de efect) sunt dublate de subliminalul: " am cu ce BĂ, am cu ce !!!". Imi permit sa completez ca Domnia sa simte, crede, spera ca inca mai are pelotas sa-si apere pozitia de mascul dominant si pe a celorlalte personaje din telenovela. Trist este ca Basescu navigheaza electoral pe valorile romanesti supreme ale clasei de mijloc. In el se regasesc aspirational si inconstient barbatii care vor si ei detina secretul tupeului absolut (sinonim la noi cu succesul absolut) si duduile fermecate de limba neaosa,penetranta care o gadila si o pune la treaba atat de frumos pe " sexi buzoianca". Am convingerea ferma ca daca Don'Presedinte nu-si pierde starea de spirit poate castiga detasat alegerile si din puscarie sau exilat in tara aia cu moneda virila. Cu optimism recomand sa mai stam o tura, la 90 de grade absorbiti de frecarea puntii, pana debarca de buna voie. Atunci vom relua sirul nesfarsit al tranzitiei catre bun simt, decenta, recuperare psihica si financiara. Atunci,peste 4 ani, presimt ca un guru financiar cu stiinta banului si a oieritului ne va scoate din falimentul boc.cian.
    asa a cugetat Dragos(profil anonim)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate ai mare dreptate Dragos, Basescu nu face altceva decat sa ne dea ceea ce cerem. Adica badaranie maxima, incultura si doza de "tinut in frau, cu ochii legati" de care au nevoie romanii. Eu sunt convinsa ca va castiga din nou in toamna, pentru ca altcineva nu are cine. Crin - Fat-Frumos nu este capabil de a conduce o tara si de a tine piept marsaviilor lui Basescu, iar Geoana nu este altceva decat o marioneta in mainile batatorite ale marinarului.

    RăspundețiȘtergere