21 aprilie 2011

Tema saptamanii 2

   Astazi mai avem doi participanti la "Tema saptamanii". Este vorba de Alice-Georgiana (pe care am botezat-o in mail si va trebui sa-i tirmit un miel virtual :P) si Mircea.

   Alice a trimis mai multe poze la tema, dar, asa cum v-am obisnuit, numai doua sunt castigatoare. Ea a lasat la alegerea mea, asa ca iata ce a iesit (fotografiile au fost facute in Israel):



   Mircea a ales sa trimita o singura fotografie, dar ea a venit insotita si cu un mic text explicativ: "Daca va intrebati ce legatura are fotografia trimisa cu pregaririle de Paste, va spun ca aceste  pregatiri sunt in primul rand unele de factura spirituala. Cum ne putem pregati spiritual daca nu meditam la ceea ce inseamana Pastele, moarte, inviere, viata?!":


Tin sa mentionez inca o data ca aceste lucrari nu imi apartin, toate drepturile fiind rezervate autorilor. Fotografiile nu pot fi copiate sau folosite in diverse alte scopuri decat cu acordul autorilor!

21 de comentarii:

  1. Alice Am citit ieri în nişte comentarii despre pozele tale . Asa este nu au prea mare legătura cu tema poate puţin prima dacă faci un exerciţiu de imaginaţie închipuindu-ţi că se roagă , însă a doua este chiar interesantă din punctul de vedere al momentului surprins. Nu-mi dau seama totuşi ce este în imagine . Te aştept cu explicaţii sau definiţii ale pozelor.
    Mircea fotografia vorbeşte singură şi chiar de nu ar fi explicată ar avea acelaşi sens: conexiuni spirituale .

    RăspundețiȘtergere
  2. Mircea, felicitari. Bine gandit cadrul, imi place:)

    RăspundețiȘtergere
  3. SoriN- cea de-a doua imagine este facuta in Sambata mare, cand la Ierusalim la ora 14 se aprinde lumina la Sfantul Mormant iar pelerinii cumpara cate un buchetel de 33 de lumanari (ca cel din imagine) pe care le aprind de la acea lumina!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place foarte mult prima foto la lui Alice, chiar se simte incarcatura spirituala, zidul acela, capul aplecat - imi place, un subiect bine ales! A doua foto, insa, n-as zice ca o trec la favorite. Explicatia momentului e interesanta, dar ca valoare estetica... lumanarea din prim plan si fundalul ar fi ok, dar 'jumatatea' de persoana din prim plan e foarte deranjanta. Poftim, iar carcotesc. :P

    Mircea, no comment. Imi place foarte mult. Imi plac elementele care sunt evidentiate (fotografia, oul rosu), spre ele iti este atrasa privirea. Blur-ul subliniaza si mai bine atmosfera.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ammelie multumesc. Meritul este al celor de la manastirea Marele Meteor din Grecia care au aranjat osuarul asa, eu doar m-am uitat printr-o deschizatura si am tras cateva cadre, acesta fiind cel mai reusit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoase imagini!

    Sărbători luminate, masă îmbelşugată şi suflet liniştit. Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place atat a doua cat si cea a lui Mircea! Nu as putea spune care imi place mai mult ... asa ca va urez de pe acum Paste Fericit si pace in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place prima poza- exprima rugaciune ,cainta ,durere ,speranta si sprijin.
    Cea de-a doua ,a lui Mircea -viata ,moarte ,inviere ,extaz celest .

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie imi plac toate pozele. Au fost facute cu suflet...eu n-am nevoie de explicatii. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Este adevarat, toate trei fotografiile sunt corect alese pentru tema propusa de Irina, însa doar una poate fi cea mai buna. A doua fotografie este câstigatoarea din punctul meu de vedere. Îmi place cum este surprinsa flacara.
    Prima foto - crestinii ortodocși, nu se roaga la perete, de aceea consider ca noua nu are cum sa ne transmita emotie acest moment.
    A treia fotografie mi se pare înfioratoare! cum sa te pregatesti spiritual pentru Sfânta Sarbatoare a Pastelui înconjurat de cranii?! sper ca nu exista o asemenea încapere!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Claudia si Alicee - Sarbatori linistite va doresc si eu si un Paste fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Carmen - Camera exista, dupa cum a spus si Mircea,pe muntele Meteor din Grecia. Este un osuar. Si, din cate stiu eu, mai exista asemenea incaperi si prin alte parti ale lumii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Peretele de care vorbește CARMEN nu este un perete obișnuit, este chiar intrarea în Sfântul Mormânt din Ierusalim....pe peretele acela sunt încrustate simboluri creștine de acum foarte foarte mulți ani....Numai bine tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Alice-Ma bucur ca ai explicat, pentru ca eu personal am crezut ca este vorba de Zidul Plangerii, dar se pare ca nu este asa :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Mulţumesc Alice , eu vedeam altfel imginile pentru că nu ştiam ce reprezintă fiecare iar acum că ştiu ,da sunt de acord au legătură cu tema . Despre cea de a doua am făcut tot felul de presupineri dar nici un moment nu am gândit că este un buchet de lumânări.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Carmen Nu era vorba sa stai alaturi de cranii, era o interpretare metaforica a invierii. Oul simbol al vietii si fertilitatii a luat prim planul mortii. Scuze ca te-am oribilat si un Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu credeam ca aici este permis sa-ti spui parerea, nu mi-am închipuit ca cineva sa se simta jignit. Cer iertare, în nici un caz nu asta mi-a fost intentia. Mircea, Alice, Irina, va doresc deasemenea un Paste fericit si înca o data scuze pentru ca "m-am bagat" în discutie...

    RăspundețiȘtergere
  18. Carmen nu ai jignit pe nimeni, pur si simplu ti-ai expus parerea, asa ca esti binevenita sa te bagi in orice discutie.
    Nu ai de ce sa-ti ceri scuze pentru asta!!!!
    Am zis si o mai repet: nu trebuie ca toti cititorii mei sa aclame in cor fotografiile de la ceilalti sau postarile mele. Este imposibil sa placa tuturor. Eu ma bucur ca ti-ai exprimat parerea si imi place sa cred ca cititorii mei spun ce gandesc si uita de politeturi daca este necesar.
    Paste fericit alaturi de cei dragi iti doresc si eu tie!

    RăspundețiȘtergere
  19. Carmen nu m-am simtit jignit, doar iti explicam ce am vrut sa prezint, este alegerea ta ce fotografie iti place. Ti-am inteles opiniile si le apreciez. Astept in continuare parerile tale (bune sau rele_la urmatoarele postari

    RăspundețiȘtergere